Gå til sidens hovedinnhold

Langrennssjefen reagerer på bråket i Skiforbundet

Espen Bjervig er lite imponert over håndteringen av den pågående konflikten i eget forbund.

LAVAZÉ PASS (Nettavisen): Norske vinteridrettsutøvere er for fullt i gang med oppkjøringen til OL i Beijing, men det er ledere i Norges skiforbund som stjålet overskriftene de siste ukene.

Det har nemlig oppstått full splid blant enkelte i forbundet etter at det ble kjent at hoppsjef Clas Brede Bråthen ikke er ønsket med videre når kontrakten hans går ut etter sesongen.

Til tross for voldsom støtte blant både utøvere, sponsorer og andre bidragsytere i hoppmiljøet er det ingen tegn til at skipresident Erik Røste eller generalsekretær Ingvild Bretten Berg har noen planer om å snu i saken.

Konflikten virker å være fastlåst og sportssjef Bråthen har via sin advokat varslet at han akter å saksøke forbundet.

Les også: Slår tilbake etter brudd i forhandlingene

Langrennssjefen reagerer

Espen Bjervig, langrennssjef i Norges skiforbund, har naturligvis fått med seg den pågående konflikten i eget forbund og er lite imponert over måten saken er håndtert på av de involverte partene.

Langrennssjefen vil ikke gå inn på selve personalkonflikten, men reagerer sterkt på at diskusjonen mellom partene i stor grad har forekommet via diverse medier.

- Jeg kjenner ikke alle detaljene i selve konflikten, men det tenker jeg er en sak mellom hoppkomiteen, generalsekretær og Clas Brede. Det jeg synes er trist, og er skuffet over, er at dette blir en offentlig skittentøysvask, sier Bjervig til Nettavisen.

Han mener konflikten får konsekvenser for langt flere enn kun de som er direkte involvert.

- Det skader ikke bare hopp og sentral administrasjon. Det skader hele Skiforbundet og omdømmet til alle grener, sier langrennssjefen.

- Jeg hadde helst sett at man klarte å løse det på kammerset. Offentlig skittentøyvask burde vi klare å holde oss for gode til, synes jeg, forteller Bjervig.

Les også: Forbundspresidenter reagerer på hoppsponsorenes utspill

- Skadet arbeidsmiljøet

Generalsekretær Bretten Berg har de siste ukene hevdet at Bråthens adferd og kommunikasjon har skadet arbeidsmiljøet i forbundet.

Bjervig antyder selv at han har et normalt forhold til kollega Bråthen.

- Vi har diskutert enkeltsaker og vi har vært enige om andre saker. Det er som med andre kolleger, sier langrennssjefen.

- Vi har ikke jobbet veldig mye sammen, men Clas Brede har hatt gode resultater og har gjort mye bra for hoppsporten. Når det gjelder personalkonflikten så får de som er oppe i den kommentere, sier Bjervig.

Les også:

Press fra sponsorer

Foreløpig virker partene å være langt unna en løsning før den kommende og svært viktige OL-sesongen.

Norges skiforbund hevdet forrige uke at de har tilbudt Bråthen flere forskjellige løsninger der sportssjefen kunne fortsette i en litt annen posisjon med mer fokus på det sportslige, men Bråthen har ikke vært interessert i et slikt tilbud.

Samtidig har flere viktige sponsorer truet med å trekke seg dersom Bråthen ikke får fortsette som sportssjef.

Bråthen har ledet det norske hopplandslaget i 17 år og mener at han har krav på jobben på fast basis. Nå kan hele konflikten ende i retten.