RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langrennsstjerne dopingtatt

Sist oppdatert:
Den franske langrennsstjernen Vincent Vittoz - som er storfavoritt på 15 km fristil i VM - har testet positivt i en dopingtest. - Jeg er utrolig skuffet, sier landslagstrener Krister Sørgård.

Franskmannen ligger på andreplass i verdenscupen sammenlagt, og det skal ha blitt funnet spor av furosemide i urinen hans. Furosemide blir brukt for å skjule bruken av andre ulovlige stoffer. Dopingprøven ble avgitt i forbindelse med World Cup-løpene i Nove Mesto 15. januar. Vittoz har vunnet alle tre fristilrennene i verdenscupen til nå i år.

Han må nå avvente B-prøven.

I sjokk
- Vincent er i sjokk, men vil vente til B-prøven er klar før han kommer med en uttalelse. Han vil imidlertid være så åpen som han kan om dette, sier en talskvinne i en kommentar.

Vittoz har tre seirer i verdenscupen i år.

- Utrolig skuffet
Landslagssjefen for de norske langrennsgutta, Krister Sørgård, var utrolig skuffet etter å ha hørt nyheten.

- Jeg er utrolig skuffet, sier han.

- Jeg sa for en måneds siden at jeg trodde langrenssporten var ren, men er vel naiv som trodde det, fortsetter Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Han var torsdag i kontakt med norske eksperter innen medisin. De fortalte at furosemide blir brukt for å skjule bruken av anabole steroider.

- Men det skjønner vi lite av. Langrennsløpere har jo ingen nytte av anabole steroider, sier Sørgård.

Sørgård kjenner franskmannens trener, og hr hørt om det enorme talentet siden midten av 90-tallet.

- Det gjør det nesten verre, sier Sørgård som tar forbehold om at det Vittoz virkelig har jukset, og at også B-prøven er positiv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere