*Nettavisen* Sport.

Lanseres som Ståle-arvtaker

Foto: Afp/Scanpix

Fotballtrener tror Lars Lagerbäck er et alternativ som ny trener i FC København.

12.01.11 09:59

Danske Erik Larsen har en fortid speider i FC København, og har de siste sesongene jobbet for en lang rekke europeiske storklubber. Blant annet som Michael Laudrups høyre hånd.

Nå kaster han seg inn i debatten om hvem som blir Ståle Solbakkens arvtaker som trener i gamleklubben – og Larsen ber FCK-ledelsen glemme å hente et europeisk stornavn.

- Selvfølgelig har det gitt masse respekt at de har nådd så langt, og det gir også gjenlyd noen steder, men det betyr ingenting når det handler om å tiltrekke seg store navn utenfra. Det er dansk fotball vi snakker om, sier han til sporten.dk.

Lanserer Lagerbäck
46-åringen, som nå jobber under nevnte Laudrup i spanske Mallorca, peker på at lønnsnivået er lavt i europeisk målestokk.

- Den slags penger får man ikke en trener for ute i Europa. Det kan du glemme alt om, sier han.

46-åringen lanserer i stedet Lars Lagerbäck som et mulig navn.

- Lars Lagerbäck er en mulighet. Han har prøvd mange ting internasjonalt og vært både i EM og VM. Lagerbäck spiller 4-4-2, og det er viktig, sier Larsen – som tror FCK vil legge vekt på å fortsette Ståle Solbakkens fotballfilosofi.

Er konsulent
- Klubben legger linjen, og den skal følges av den nye treneren. Han må gjerne utvikle ting innenfor disse rammene, men det blir ikke sånn at laget plutselig spiller 4-3-3 med to vinger som i Ajax. Det kommer aldri noensinne til å skje, sier Larsen.

Lars Lagerbäck ga seg som svensk landslagssjef etter at laget mislyktes i å kvalifisere seg til fjorårets VM-sluttspill. Til Sør-Afrika kom imidlertid Lagerbäck likevel – som midlertidig sjef for det nigerianske landslaget.

Mesterskapet ble imidlertid ingen suksess for svensken, som nå jobber som konsulent for Det svenske fotballforbundet (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.