RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lar seg ikke stresse av avlysninger

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
PLANICA (TV 2 Nettavisen): De norske hopperne tok avlysningen av torsdagens treningshopping i skiflygingsbakken i Planica med et skuldertrekk. De er vant til venting og avlysninger.

Ikke mindre enn åtte renn i denne sesongen er blitt avlyst eller kuttet ned til en omgang.

- Vi er vant til dette, og det gjør ingenting. Det blir likt for alle at treninga avlyses. Og sånn bør det være når det er snakk om vår sikkerhet, sier Tommy Ingebrigtsen til TV 2 Nettavisen.

Stoler på arrangørene
Selv hadde han ikke vært oppe på kulen og sjekket forholdene.

- Men jeg stoler jo på at de som skal ta disse beslutningene, gjør den jobben de skal, sier han videre.

Torsdag slapp hopperne venting og utsettelser ut over hele ettermiddagen, i og med at juryen allerede klokken 10.30 besluttet å avlyse all trening. Det blåste varierende vind mellom 0 og 5 sekundmeter, kombinert med snøfall.

Spådd bra vær
- Med sånn vær blir det veldig ujevne forhold. Det blir venting mellom hopperne på grunn av vinden, og da legger snøen seg i sporet. Og farten blir veldig varierende. I morgen er det imidlertid spådd glimrende forhold, forteller hoppsjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Dagens avlysning gjorde at de norske hopperne heller ikke fikk testet ut de nye hoppdressene som planlagt. Utprøvingen gikk også i vasken på hjemlig snø tirsdag. Dermed blir prøveomgangen fredag den eneste muligheten til testing før selve rennet.

- Jeg ser at det er mange andre nasjoner som har nye dresser her i dag. Så det er ikke bare vi som har nye dresser. Vi tar det helt med ro at vi ikke får testet dem ut noe særlig før rennet. Det kan vi ikke gjøre noe med. Men jeg regner med at gutta kommer til å bruke dressene i rennet i morgen, fortseter Aalbu.

Fire hoppere hver
Det blir en prøveomgang med alle hopperne klokken 09.00 fredag, før de går rett på selve rennet med 56 hoppere klokken 10.15. I rennet får bare hver nasjon stille med fire hoppere.

Det betyr samtidig at det norske laget ikke blir tatt ut før etter prøveomgangen fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere