RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lar Zucca bryte avtalen dersom han vil

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
- Vi vil ikke legge hindringer i veien for at Norge skal kunne prestere best mulig i VM.

Mats Zuccarello Aasen blir nektet landslagsspill så lenge han har en sponsoravtale med Unibet, fordi dette «ikke er forenlig med landslagsspill» ettersom Norsk Tipping er en viktig sponsor i norsk idrett.

Den beskjeden ga forbundet gjennom Aftenposten mandag.

- Jon Haukeland (generalsekretær i forbundet, red. anm.) sier via Aftenposten at han ikke orker en mediekrig med Mats, men så går han likevel til Aftenposten? Og det gjør han bare noen timer før den viktigste kampen til New York Rangers i årets sesong, raste Zuccarellos manager Kevin Skabo overfor Nettavisen mandag kveld.

Rangers vant kampen 4-3 og reduserte dermed til 1-2 i best-av-sju-serien mot Washington Capitals.

Dette betyr at Zuccarello vil være opptatt med NHL-spill minst fram til lørdag. Etter kampen uttalte Zuccarello følgende til Nettavisen:

- Jeg så det på internett, som alle andre. Så det er ikke så mye mer å si om det. Jeg er utestengt, ferdig med det.

Nå åpner Unibet for at 25-åringen skal kunne bryte avtalen med spillselskapet, slik at han igjen kan spille på det norske landslaget.

- Vi reagerer med vantro på at Norges Ishockeyforbund vil nekte landets største hockeystjerne, Mats Zuccarello Aasen, å spille for landslaget så lenge han har en samarbeidsavtale med oss. Vi trodde det norske laget ble tatt ut av landslagstreneren, på bakgrunn av sportslige prestasjoner og spillesystem og ikke med kommersielle kriterier, sier Unibets pressetalsmann i Norge, Kjell Hanssen.

- Vil han tre ut av avtalen, legger vi ingen hindringer i veien for det. Men vi håper jo å kunne fortsette det gode samarbeidet, sier Hanssen.

Landslagssjef Roy Johansen vil ikke si mye om bråket rundt Zuccarello.

– Jeg er ferdig med denne saken. Jeg har snakket med Mats i går, og han vil spille for landslaget. Punktum. Jeg ønsket ham lykke til i sluttspillet, men vi andre må ha fokus på det som skjer her i VM, sier landslagssjef Roy Johansen.

– Mats har alltid vært en fin representant for landslaget, understreker Johansen.

Unibet reagerer på at Zuccarello fikk beskjed om utestengelsen via media, og roser New York Rangers-spilleren for sitt ønske om å gi noe tilbake til norsk breddehockey gjennom «Zuccafondet», som deler av sponsorinntektene fra Unibet går til.

- Vi opplever at Zucca har et genuint ønske om å gi noe tilbake til norsk ishockey. Vi synes etablering av Zuccafondet viser en omtenksom utøver som er takknemlig, og som bryr seg om hockeysportens magre rammevilkår og fremtid, sier Hanssen.

Unibet avslutter med at selskapet ikke kommer til å kreve noe av honoraret tilbake, selv om Zuccarello eventuelt skulle be om å bli fristilt fra avtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere