Gå til sidens hovedinnhold

Lærer basket med lek

Gjennom kjente barneleker som "Haien kommer" får barna på Haugen SFO sitt første møte med basketball.

Høybråten:Barneidrett på sitt beste utspiller seg hver tirsdag i gymsalen til Haugen skole. Rundt 30 lekne unger med hver sin basketball løper rundt og har det kjempegøy. Med seg har de tre unge utøvere fra Høybråten basket som trenere.

10.000 sprett med ballen

Da Lokalavisen besøkte treningen forrige tirsdag var det full fart. Andreklassingene Sarah Kristin Komarayogendram (7), Silje Hagerup Gurigard (7 1/2), Erika Martol Eikeland (7) og Ida Monsen (8) ble et øyeblikk mer opptatt av å vise ferdighetene sine for avisen enn å følge med på "Haien kommer".
Vil du se hvor mange ganger jeg kan sprette ballen? spør Erika ivrig, og de andre jentene melder seg raskt på konkurransen.
En klarer 50 sprett, en annen 105, mens Ida Monsen blir litt vel ivrig og roper ut.
Og jeg da, jeg klarte 10.000! Det er tydelig at jentene koser seg. Alle sier de har lyst til å begynne med basket, men at de ikke har spurt hjemme enda.

Vekke interessen

Også trenerne ser ut til å stortrives. De spiller aktivt selv på Høybråten.
Dette er kjempegøy. Litt mye bråk noen ganger, men det gjør ingenting. Det viktigste er at ungene skal få interesse for basketsporten, sier Daniel Micael Teclemariam (18), og får støtte av sine "assistent-trenere" Hege Therese Solberg (14) og Roy Emeka Nwachukwn (15). Dette er tredje av ti treninger på Haugen skole, og de har allerede sett fremgang blant barna. Prosjektet holdes i samarbeid med Norges Basketballforbund og heter "Let's play". Målet er å vekke interessen for basket blant den yngre garden. Dessuten er ungdommene veldig klare på at det skal være gøy.
Vi bruker kjente og kjære leker som de fleste kan fra før, og leker mens vi spretter basketballen. Dermed utvikler de ferdigheter samtidig med at det er moro, sier Teclemariam.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen