Gå til sidens hovedinnhold

- Lars Berger er verdt millioner

DnBs sponsorsjef Jacob Lund mener Lars Bergers framfart i skiskyttersporet i vinter kan være verdt et sjusifret beløp markedsmessig.

Ikke minst utsiktene til at Berger skal kunne blande seg helt opp i toppen av verdenseliten i spesiallangrenn, er meget spennende markedsmessig.

- Lars bør kunne selge private sponsoravtaler for nærmere millionen. Han har store forpliktelser overfor Vital, men det er også åpning for private avtaler. Uten at jeg vet hvor lenge hans nåværende avtaler løper, sier Lund til TV 2 Nettavisen.

Personlighet
- Lars har en utrolig flott personlighet, med en glede og spontanitet som er enorm. Selv om han kommer fra Dombås, der en skulle tro folk var veldig trauste, er han kanskje den ”sprøeste” av alle skiskytterne.

- Han har en vanvittig humor og selvironi, forteller Lund.

Sponsorsjefen synes det er veldig OK at Lars også skal satse på langrenn.

Stor prestasjon
- Han har forsikret meg om at han vil forbli skiskytter. Men det er fornøyelig at skiskytterne også kan konkurrere i verdenstoppen i langrenn. Det viser jo hvilken stor prestasjon skiskyting er, hvor de går like fort som verdenseliten i langrenn, samtidig som de skal treffe blinkene. Og de har jo en treffprosent på over 80, framholder han.

Jacob Lund er enig med Kjetil Try i at Ole Gunnar Solskjær er det største norske idrettsnavnet markedsmessig. Men han vil rangere Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Poiree på de neste plassene. Foran Petter Solberg.

Solskjær størst
- Fotball er verdensidrett nummer én, og Ole Gunnar Solskjær spiller i Manchester United. Så det er opplagt at han er nummer én. Men med sine mange OL- og VM-gull, og deres personligheter, mener jeg at Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Poiree følger på plassen like bak. I alle fall i det europeiske markedet.

- Husk at skiskyting er den største vinteridretten i Tyskland. Men også i de andre mellomeuropeiske landene er idretten stor. Liv Grete er gift med en franskmann, og Ole Einar er sammen med en italiensk jente. Det gjør dem store i disse landene også, påpeker Lund overfor TV 2 Nettavisen.

- Suzann kan bli stor
Jacob Lund framholder at han synes Petter Solberg er en veldig flott type, men må rangeres bak Bjørndalen og Poiree.

- Derimot er jeg enig i at Suzann Pettersen på sikt kan bli veldig stor, sier han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot