Norge kjempet lenge om seieren på skiskytterstafetten i Östersund. Emil Hegle Svendsen vekslet på 1. plass etter den første etappen, mens Alexander Os vekslet som nummer tre etter sin etappe. Så var det duket for Lars Berger.

Berger har fått mye skryt for skytingen sin denne sesongen, og han leverte også prikkfritt på liggende. Fem skudd. Fem treff. Og plutselig var Berger à jour med ledende Russland.

Det var bare ett problem.

Stående skyting.

Bom, bom, bom
For selv om Berger har fått mye skryt for skytingen i år, var skytingen søndag, på stående, heller som et kaldt gufs fra fortiden. Berger sendte av gårde åtte skudd. Tre traff. Fem var bom.

Dermed måtte han ut i to strafferunder, og plutselig var Norge godt over minuttet bak ledende Russland. Etterpå var Norge sjanseløse på seieren - selv med Ole Einar Bjørndalen på sisteetappe.

Lenge før Bjørndalen gikk ut i løypa, så det imidlertid bra ut. Helge Svendsen brukte kun tre ekstraskudd på førsteetappen, og var først ved veksling. Alexander Os begynte bra på sin etappe, med kun ett ekstraskudd på liggende, men mislyktes på stående. En strafferunde sendte Norge ned på 3. plass ved veksling.

Så kom altså Berger, og seierssjansen forsvant.

Ole Einar Bjørndalen rettet imidlertid opp mye på sisteetappe. Sterk skyting og bra fart i sporet sendte Norge opp til en 2. plass til slutt. Det var samtidig 200. gang Bjørndalen sikret seg en pallplass innen skiskyting.

Kombinerer man stafett og individuelle renn, har han nå visstnok 109 seirer, 58 2. plasser og 33 3. plasser.

Her er resultatlista - også med hver enkelt deltakers skyteresultater.

Tjente mest?
Paradoksalt nok tjente kanskje veteranen Halvard Hanevold mest på søndagens renn. Han gikk ikke selv, men med Bergers svake skyting, og også strafferunde på Alexander Os, så var det i alle fall ingen av dem som trygget plassen sin på laget før OL-stafetten senere i sesongen.

Sjekk siste vintersport her!
Sjekk siste sportsnytt her!