Tarjei Bø kom til sprinten i Anterselva med fire seirer i årets verdenscup i skiskyting. Emil Hegle Svendsen kom med tre. Duoen hadde til sammen vunnet sju av sesongens tolv første renn.

Men i de italienske fjellene mislyktes både Bø og Hegle Svendsen på standplass. Det gjorde ikke Berger.

I forrige sprintrenn gikk han helt til topps med feilfri skyting. Denne gang ble det ikke feilfritt, men likevel bedre enn normalt. Berger traff med samtlige fem skudd på første skyting og bommet bare én gang på den andre. Med hans fart i sporet holdt dette til en tredjeplass.

Russisk seier
Dermed ble det en nordmann på pallen også denne gang.

Anton Sjipulin fra Russland vant foran Michael Greis fra Tyskland. Begge skjøt feilfritt. Sjipulin slo tyskeren med ti sekunder, mens Berger var ytterligere 10,5 sekunder bak.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 14, til tross for to bom. Han endte 52,3 sekunder bak den russiske vinneren i mål.

Totalt hadde de norske skiskytterherrene vunnet ni av sesongens tolv første renn. Nå er det ni av tretten - noe som selvsagt fortsatt er ekstremt imponerende.

Hegle Svendsen endte på 14.-plass, mens Tarjei Bø ble nummer 51 med tre bomskudd. Alexander Os snek seg så vidt foran og ble nummer 49 - også han bommet tre ganger.

Ronny Hafsås endte på 53.-plass.

Bjørndalen sto over
Ole Einar Bjørndalen sto over torsdagens sprint i Anterselva, men landslagssjef Mikael Löfgren håper å ha ham tilbake med startnummer på brystet under lørdagens fellesstart.

- Ole Einar må få tilbake overskuddet og komme tilbake i normal modus. Det er viktig, uttalte Löfgren til NRK tidligere denne uka.

Bjørndalen har blitt undersøkt av det medisinske støtteapparatet for å finne ut hvorfor kroppen ikke oppfører seg som normalt. Senest mandag ble det tatt nye prøver av 36-åringen.

- Det nærmeste vi har en diagnose, er en gjennomgått virusinfeksjon som han ikke er fullt restituert fra. Vi ønsker full normalisering av prøver før normal trening, og normal trening før konkurranse. Vi skal ta nye prøver i slutten av uka, forklarte landslagslege Lars Kolsrud etter dette.

Mikael Löfgren tror ikke det er noen fare for Bjørndalens deltagelse i VM, men det er uansett ikke heldig å miste renn nå som VM-oppkjøringen intensiveres.

8617