RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thomas Winje Øijord / NTBscanpix / Simen Gofféng (Mediehuset Nettavisen)

Lars Helge + Fanny = sant

Sist oppdatert:
Slik pusher kjærestene hverandre til suksess.

De er ennå ikke blant skiskytterlandslagets største stjerner, men kjæresteparet Fanny Welle-Strand Horn (24) og Lars Helge Birkeland (24) forteller at de pusher hverandre mot fremtidig suksess.

De to er begge kjent som meget habile skyttere, og Fanny er ikke i tvil om at Lars Helge har hatt mye å si for utviklingen.

Tar nye steg
- Vi bruker hverandre mye, spesielt i skytetreningen. Det er nok i øktene med ham at jeg lærer aller mest, innrømmer Fanny Welle-Strand Horn til Nettavisen, og er klar på at de har god hjelp i hverandre på flere måter.

- Lars Helge og jeg er jo i omtrent samme situasjon i forhold til det resultatmessige, og dermed vet vi hva vi skal gjøre for å pushe hverandre enda et steg fremover, forteller hun.

Oslojenta har ennå ikke oppnådd de ypperste resultatene i selskap med verdenseliten, men forteller at hun likevel er godt fornøyd med årets sesong så langt.

- Prestasjonene mine har blitt veldig mye jevnere i år, og for meg er viktigere å stabilisere meg på et godt nivå, enn å variere mellom et knalløp og et katastrofalt, forteller Horn.

De to skiskytterne ble et par i OL-året 2010, og er begge klare på at VM i Nove Mesto ikke er så mye mer en verdifull mesterskapserfaring, før neste års store mål; OL.

- Selvfølgelig vil man alltid gjøre gode løp, men dette er først og fremst en mulighet til å samle nye erfaringer, sier Fanny Welle-Strand Horn, og får støtte av Lars Helge Birkeland.

Har hverandre
- OL i Sotsji er det store målet, og der går jeg for medalje. Jeg har et avslappet forhold til resultatene i VM, presset er jo først og fremst på Emil (Hegle Svendsen) og resten av dem A-laget, sier mannen som inntil videre er en del av rekruttlandslaget.

3561675

Han er i utgangspunktet kun tatt ut til å gå 20-kilometeren, men stiller gjerne opp mer dersom det trengs. Både Lars Helge og Fanny er reserver på torsdagens mixed-stafett.

- Klart at jeg ikke ønsker at noen skal bli syke, men hvis det skulle oppstå noe som gjør at en annen ikke kan delta, er jeg klar til å steppe inn. Akkurat nå er det bare 20-kilometeren jeg har i tankene, sier Birkeland, som til tross for labre forventninger, ikke utelukker at han kan overraske.

- 20-kilometeren er jo helt klart den konkurransen der skytingen har mest å si, og for tida er det her jeg har min store styrke. Så på en god dag kan alt skje, sier han og lar resten ligge i luften.

Om det ikke skulle bli medalje på de to, kan de i hvert fall trøste seg med at de har hverandre i både med- og motgang.

- Selv om vi sannsynligvis har de kjedeligste hverdagene som finnes, er det klart at det er en fordel å ha kjæresten så nærme. Å ha muligheten til å prate om alt som har gått galt eller bra i løpet, eller om helt andre ting, for å få hvilt alle tankene om skiskytingen, sier Birkeland.

VM i Nove Mesto går fra 6.-17. februar. Nettavisen følger alle renn direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere