Larsåsen bytter stavene etter nytt NM-gull

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Satser 50.000 kroner på nytt utstyr.

Cathrine Larsåsen vant NM-gull nummer ti i stavkonkurransen i Tønsberg fredag. Nå skal hun satse enda mer og bytter ut alle stavene sine.

- Nå har jeg bestemt meg for å kaste alle de gamle stavene. Jeg må ha lengre staver, og til neste år kommer jeg til å hoppe med staver på 4,40 eller 4,50 meter. Det betyr en utgift på rundt regnet 50.000 kroner, for jeg trenger i alle fall fem nye staver, sa hun til NTB etter NM-seieren.

Nå er hun på jakt etter noen som kan være interessert i å overta de gamle stavene hun har brukt helt til nå, for på den måten er det mulig å spare noen kroner.

- Jeg kommer til å satse videre, og neste år blir EM i Zürich det store målet. Jeg mener at de andre ikke hopper så mye høyere enn meg, og dersom jeg får på plass nye staver, vil det kunne hjelpe meg mye, sa Larsåsen.

Stolt og glad
Hun la ikke skjul på at hun var både stolt og glad etter å ha gått over 4,30 meter i stavkonkurransen.

- Jeg nådde målet mitt som var å vinne gullet. Jeg hadde også som mål å hoppe høyere enn 4,21 meter. Det var vinnerresultatet mitt i junior-NM i 2007, sa Larsåsen etter å ha slått Kathrine Haarklau.

Haarklau ledet lenge, men måtte gi tapt for Norges ubestridte stavdronning de siste årene helt mot slutten av konkurransen. Det var en fortjent seier Larsåsen sikret seg.

Men likevel er det Haarklau har det høyeste stavhoppet i Norge på kvinnesiden i år. Hun gikk over 4,35 meter i USA i begynnelsen av juni. Dermed tok hun fra Larsåsen plassen på laget til lag-EM i Newcastle, men nå er Larsåsen definitivt tilbake på tronen igjen.

- Jeg er fornøyd med dette etter en trøblete sesong. Den ble absolutt ikke slik jeg hadde ventet, mente Larsåsen.

Tulleball
Larsåsen har slitt både med å få ut potensialet sitt og med en sponsoravtale med Unibet. En periode gikk ingenting hennes vei. Dermed kom hun heller ikke med til VM i Moskva. Hun var ikke i nærheten av å klare kravet.

- Alt som skjedde gikk mye mer inn på meg enn jeg hadde trodd. Det gikk rett og slett utover konsentrasjonen, men nå føler jeg at jeg kan senke skuldrene igjen. Men VM var det store målet for meg i år, og det stakk ekstra hardt at jeg ikke kom med der.

- Men med nye og lengre staver skal jeg ikke la flere mesterskap gå fra meg. På litt sikt er OL i Rio det store målet. Nå har jeg så vidt misset de to siste OL-ene på grunn av at jeg ikke klarte B-kravet mer enn to ganger. Kravet er tre hopp over B-kravet. Det skal ikke skje en gang til. I Rio-OL skal jeg med, sa Cathrine Larsåsen etter NM-gull nummer ti i Tønsberg fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.