*Nettavisen* Sport.

Larsåsen snytt for Bislett-festen

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Cathrine Larsåsen gledet seg til å være med på årets Bislett-fest - men ble skuffet.

Oslo (ANB):Stav for kvinner sto på Bislett-programmet både i 2007 og i fjor, men i år blir øvelsen forbeholdt menn.

- Jeg satt med en akillesskade på tribunen og fulgte konkurransen i fjor. Skal hilse og si det kriblet i kroppen, og jeg begynte allerede å glede meg til årets stevne. Desto større ble skuffelsen da det viste seg at det ble stav for menn på Bislett dette året, sier 23-åringen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: - Selvfølgelig er det skummelt

Godt av miljøskifte
Dermed blir det sesongdebut i København samme dag i stedet, men det blir nok ikke helt det samme.

Skjønt – Oslo-jenta har funnet seg godt til rette i den danske hovedstaden, dit hun flyttet i vinter. Der er hun blitt samboer med lengdehopperen Morten Jensen, innehaver av den danske rekorden med hele 8,25. I tillegg til kjæresten, har hun fått flere gode treningspartnere, og har dessuten byttet trener. Hun er overbevist om at miljøskiftet vil gi henne et løft – bokstavelig talt.

- Jeg håper å bli stabil på 4,40-4,45 denne sesongen, sier Larsåsen, som holder den norske rekorden med 4,30 fra 2008. I sin skadeplagede fjorårssesong måtte hun nøye seg med 4,15.

Bare to stevner i Norge
Hun er glad for at hun allerede har fått klarsignal for årets store høydepunkt, EM i Barcelona, i slutten av juli.

- Dermed kan jeg senke skuldrene, forberede meg i ro og mak og unngår alt stresset rundt kvalifiseringen, sier Cathrine Larsåsen, som ikke blir mye å se i norske stevner denne sesongen.

- Da det ikke ble Bislett, blir det nok bare europacupstevnet i Bergen og NM i Sandnes. I stedet kommer jeg til å delta i mange stevner i Sverige og Danmark, sier BUL-jenta. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.