RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larsen nærmere europatouren

Jan-Are Larsen
Jan-Are Larsen
Sist oppdatert:
Jan Are Larsen fortsetter å imponere. I helga ble det 5. plass i Skandia Open, og nå nærmer nordmannen seg en automatisk plass på neste års europatour i golf.

I helga gikk Larsen på sju slag under par, og endte på delt 5. plass. Det betød nye kroner i kassa, og avansement på order of merit-lista.

- Ordner seg selv
Totalt ligger Larsen nå på 37. plass - om lag 12.000 euro bak en automatisk plass på neste års europatour.

- For å komme opp blant de 15 beste, og ta inn de 12.000, må jeg ha en plassering blant de tre beste. Men det er 6-7 turneringer igjen å spille, og fortsetter jeg trenden så ordner dette seg av seg selv, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Han har seks plasseringer blant de fem beste etter 19 turneringer på Challenger-touren i år. Og 37. plassen på order of merit er uansett viktig.

Blir han ikke blant de 15 beste på touren, men blant de 45, går han nemlig automatisk til kvalifiseringsfinalen senere i høst. Der kjemper om lag 180 spillere om 35 plasser.

Små marginer
Mulighetene er mange, men Larsen vil bli blant de 15. Han vil rett til europatouren.

- Marginene er små. Som på siste runden i helga, da misset jeg et par korte putter. Blant annet en metersputt på 16. hull. Hadde den gått i, ville det vært 5.000 euro ekstra, sier han.

- Men de siste tre månedene har jeg spilt stabil, god golf - mer enn bra nok til å vinne turneringer hvis jeg bare får de siste små marginene med meg, fortsetter Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere