*Nettavisen* Sport.

Larsen på Vikings liste

Odds assistenttrener Gaute Larsen er blant kandidatene Viking vurderer som Roy Hodgsons erstatter.

20.09.05 10:58

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, er den tidligere Stabæk-treneren en av kandidatene Vikings trenerutvalg vurderer i jakten på en ny trener.

Men Gaute Larsen selv ønsker verken å bekrefte eller avkrefte om han har vært i kontakt med Viking.

- Det eneste jeg kan si til det, er ingen kommentar, forteller en ordknapp Larsen på spørsmål fra TV 2 Nettavisen om det har vært kontakt mellom ham og Viking.

Fokus på Odd
- Men kontrakten min med Odd Grenland går ut etter 2006-sesongen. Og jeg har lyst til å prøve meg som hovedtrener igjen, påpeker han.

- Hva kan du bidra med dersom du får tilbud fra Viking?

- Jeg vil ikke gå ut og lansere meg selv som trener for noen lag. Jeg går ut i fra at eventuelle klubber som ønsker meg, kjenner til mine egenskaper både som person og trener, svarer Larsen.

Odds assistenttrener understreker imidlertid at hans fokus først og fremst er i Odd.

- Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har med Odd, og trives svært bra her. Jeg ønsker ikke å bidra til unødvendige spekulasjoner rundt min fremtid. Det kan skape masse uro her og der, mener han.

Lang liste
Larsen representerer en offensiv spillerstil, og er i tillegg fra Sandnes like utenfor Stavanger. Tidligere er det blitt kjent at også Nils Johan Semb står på Vikings liste over de nasjonale kandidatene. Men Viking leter også i utlandet.

Et utvalg på fire personer skal finne Roy Hodgsons etterfølger i Viking. Utvalget består av Vikings styreformann Ole Rugland, den tidligere landslagsspissen Arne Larsen Økland, tidligere Viking-stopper Ulf Karlsen og den tidligere Brann-spilleren Finn Krogh.

Men utvalget har bestemt at de ikke ønsker å kommentere navn i prosessen med å finne en ny trener.

- Jeg ønsker ikke å kommentere om Gaute Larsen er aktuell som trener, forteller Arne Larsen Økland til TV 2 Nettavisen etter en kort tenkepause.

- Vi har bestemt at vi ikke ønsker å kommentere noen navn før en ny trener er klar, understreker han.

- Ingen kommentar!
-Når regner dere med å ha en ny trener på plass?

- Det kan jeg heller ikke svare på. Jeg kan ikke si om vi har en ny trener klar verken før eller etter jul, svarer en svært ordknapp og hemmelighetsfull Økland.

Roy Hodgson gir seg etter planen som Viking-trener sommeren 2006. Den meritterte engelskmannen overtar som finsk landslagssjef.

- Det er ikke sikkert vi skal ha en kloning av Roy Hodgson. Vi skal analysere hvilken type trener vi trenger, men vi skal ha et topp nordisk trenernavn. Det kan være internasjonalt eller nasjonalt. Det finnes mange gode norske trenere uten at jeg overhodet vil kommentere noen, har Ole Rugland tidligere uttalt om Vikings trenerjakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag