RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos/Scanpix

Larsson vil senke kompisen

- Det blir ikke snakk om å psyke ut hverandre, sier svensken.

Sverige mot England avslutter den andre gruppespillsrunden i årets EM-sluttspill – og kampen imøteses naturlig nok med stor spenning. England står med ett poeng etter sin åpningskamp mot Frankrike, mens svenskene er poengløse etter 1-2-tapet for Ukraina.

For Sebastian Larsson & co. byr fredagens kamp på møte med flere spillere han kjenner godt fra før. 26-åringen spiller til daglig i Sunderland, og har stått ansikt til ansikt med mange av de engelske stjernene i Premier League denne sesongen.

Keeper Joe Hart kjenner han samtidig litt ekstra godt. I 2009-2010-sesongen var City-målvakten utlånt til Birmingham – Larssons daværende arbeidsgiver.

Scorer igjen?
Sist sesong var samtidig Larsson og Sunderland et av lagene som skapte aller mest trøbbel for Hart og ligavinner City. Hjemme på Stadium of Light ble de lyseblå slått 1-0 etter overtidsscoring av sørkoreanske Dong-Won Ji – mens oppgjøret på Etihad endte 3-3.

I den siste nevnte kampen overlistet Larsson sin gamle venn Hart ikke mindre enn to ganger.

- Akkurat det betyr ingenting når vi nå møtes. Man han fikk høre det etter den kampen, sier Larsson til fotbollskanalen – og innrømmer gladelig at han gjerne lurer den engelske sisteskansen igjen.

- Det hadde vært enda gøyere dersom jeg kunne ta en tilsvarende prat med han etter England-kampen, sier han.

Ekstra fokus?
Han tviler samtidig på at han kommer til å ha kontakt med Hart i forkant av fredagens oppgjør.

- Nei, ikke mer en at vi prates og hilser på hverandre når vi møtes. Det blir ikke snakk om å psyke hverandre ut, det tror jeg ikke, sier Larsson.

26-åringen noterte seg for sju scoringer sist sesong for Sunderland. På spørsmål om engelskmennene av den grunn vil være ekstra oppmerksomme på han, rister frispark-spesialisten på hodet.

- Ekstra fokus på meg? Nja, det vet jeg ikke. Men jeg har vært der ganske lenge, og det er klart folk vet hvem jeg er. De kjenner meg godt i dette laget, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere