RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larvik ønsker ikke å hente tilbake Kurtovic

USIKKER FREMTID: Amanda Kurtovic forelenger ikke kontrakten med Viborg, og får trolig ikke tilbud om å komme tilbake til Larvik.
USIKKER FREMTID: Amanda Kurtovic forelenger ikke kontrakten med Viborg, og får trolig ikke tilbud om å komme tilbake til Larvik. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi jobber med andre ting, sier klubben.

Sportssjef og trener i Larvik, Ole Gustav Gjekstad, vil ikke utelukke Amanda Kurtovic helt, men sier det er et godt stykke fram til at klubben vil hente tilbake 22-åringen.

Det var under et intervju med TV 2 at Kurtovic innrømmet at hennes gamle klubb Larvik er interessant med tanke på neste sesong. Håndballspilleren får ikke ny kontrakt med Viborg, etter to år med skader.

– Larvik er den klubben som er best i Norge. Det er ikke til å stikke under en stol at det er mulighet for at jeg har lyst til det, sa Kurtovic til TV 2, på spørsmål om en mulig retur.

Ikke konkret i planene
Gjekstad er imidlertid ikke udelt positiv til at Larvik-publikummet får se Kurtovic i LHK-drakt kommende sesong.

– Det i så fall er et stykke vei for å komme dit. Det handler først og fremst om at vi har lagt mesteparten av planene i den posisjonen. Amanda er dessuten skadet og må komme tilbake i form og skadefri. Jeg skal ikke utelukke muligheten helt, men vi jobber med andre ting, sier Gjekstad til Østlands-Posten.

Fra før har han Linn-Kristin Riegelhuth Koren som førstevalg på høyrekanten, og Nora Mørk som avløser, mens Mørk og Linn J. Sulland bekler høyrebacken, der Riegelhuth Koren og Kurtovic også kan spille. Høyreving Kristina Bille har vært gravid denne sesongen, og er på utgående kontrakt.

Hvis Gjekstad allerede har nok spillere i posisjon for neste sesong, betyr det enten at Bille fortsetter, at han har en erstatter klar, eller at klubben skal klare seg med de tre nevnte.

Hard feelings?
Noe av årsaken til den litt lunkne LHK-interessen kan også være at det ikke var spesielt populært at høyrekanten i 2012 plutselig skrev under for Viborg, etter å ha bygget opp karrieren i LHK det siste året.

Da hadde hun allerede skrevet under for LHK i 2010, fått kalde føtter og valgt å spille for Byåsen den høsten. Etter et mislykket halvår i Trondheim kom hun tilbake til suksess.

Kurtovic er inne i sin siste sesong for konkurstruede Viborg. Gjekstad har tidligere uttalt at den danske toppklubben har mange interessante spillere for LHK med tanke på neste sesong, uten å nevne navn.

Alt avhenger av pris og hvor mange andre klubber som er interessert i spillere som Marit Malm Frafjord, svenske Isabelle Gulldén og den serbiske landslagsspilleren Sanja Damnjanovic. Svenske Linnea Thorensson er allerede klar for rumenske Bucuresti.

Gjekstad har bekreftet dialog med Malm Frafjord, men prosessen er i følge LHK-treneren tirsdag, ikke kommet videre.

Hegh Arntzen?
En annen ung spiller i LHKs litt utvidede nedslagsfelt er Gjerpens talentfulle midtback Emilie Hegh Arntzen, som er toppscorer i 1. divisjon. Hun er sterkt ønsket av Byåsen, men det er tvilsomt om Larvik ønsker å henge seg på i kampen:

– Det er en god spiller som vi følger litt med, men også her har vi de spillerne vi trenger i posisjonen, sier Gjekstad, som har Karoline Dyhre Breivang og Gro og Anja Hammerseng-Edin som primært er playmakere denne sesong. De to sistnevnte ser ut til å skrive ny kontrakt med klubben.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere