RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larvik overlegne i Mesterligaen

ENKEL DAG PÅ JOBBEN: Marit Malm Frafjord og Gro Hammerseng fikk det enkelt hjemme mot Viborg.
ENKEL DAG PÅ JOBBEN: Marit Malm Frafjord og Gro Hammerseng fikk det enkelt hjemme mot Viborg. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sterkt svekket Viborg ble ingen målestokk.

Larvik fortsetter seiersmarsjen i mesterligaen i håndball. Med 31-18 over danske Viborg tok laget den åttende seieren på like mange kamper.

Etter å ha slått Györ på bortebane i forrige rundes storkamp ble det overkjøring da gruppetreer Viborg kom på besøk lørdag. Gjestene fra Danmark sliter med skader, sykdom og tynn stall og hadde bare åtte friske spillere.

Parodi
Så ille var det at reservekeeper Rikke Poulsen i annen omgang måtte spille høyre kant, etter at Louise Lyksborg fikk rødt kort etter sin tredje tominutter.

Larvik ledet 18-10 ved pause. Playmaker Isabelle Gulldén var Viborgs eneste reelle trussel, og da Larvik valgte å markere henne ut ble det ren enveiskjøring.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer med fem mål, mens Karoline Dyhre Breivang, Marit Malm Frafjord, Thea Mørk og Alina Wojtas scoret fire hver.

De fire beste i hver gruppe går videre til kvartfinalen, og allerede etter to av seks kamper i mellomrunden er Larvik klar for cupspillet.

Bøssebærere
Over 3000 tilskuere møtte fram til lørdagens kamp, og ble møtt av Larvik-spillere som gikk rundt med bøsser og ba om penger til den økonomisk hardt pressede klubbens redningsaksjon.

Korsbåndskadde Tine Stange var en av bøssebærerne.

- Det er veldig mange snille og gavmilde mennesker som ønsker å støtte og vil klubben alt vel. Jeg ble overrasket over hvor gavmilde folk er, sier hun til Østlands-Posten.

Stange er en av sju spillere i klubben på utgående kontrakt, og en av dem som følgelig har en uviss framtid når stallen skal slankes.

Tertnes-smell
Like stor europacupsuksess hadde for øvrig ikke Tertnes lørdag. Laget spiller begge sine åttedelsfinaler i cupvinnercupen mot FTC Budapest i Ungarn, og lørdag ble det 27-44-tap i første kamp.

Julie Lygren og Stine Skogrand ble toppscorere for Tertnes med seks mål hver.

Returkampen spilles søndag. Da skal også Byåsen spille første kamp mot serbiske Radnicki Kragujevac. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere