*Nettavisen* Sport.

Lasse smilte bredest

Premiepallen under kombinertrennet i Granåsen i Trondheim lørdag. Fra v.: Bjoern Kirchheisen, Tyskland, sølv, vinneren Bill Demong, USA, og bronmsemedaljevinneren Ronny Ackermann. Foto: (Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix)

Bill Demong lurte alt som var av tyskere og sikret norsk minijubel i Granåsen.

08.12.07 16:50

TRONDHEIM (Nettavisen): For på en dag da de norske utøverne hoppet seg vekk fra topplasseringene, var det helt andre nasjoner som stjal showet.

Tyskertroikaen Bjørn Kircheisen, Ronny Ackermann og Eric Frenzel forsøkte det ene rykket etter det andre mot amerikanske Bill Demong i løpet av de siste rundene. Men 27-åringen hang tilsynelatende enkelt på hver gang.

LES OGSÅ: Kombinertgutta skuffet igjen

Inn på oppløpet på VM-stadionet i Trondheim, fosset amerikaneren forbi Kircheisen – som da var den eneste som maktet å holde følge med råskinnet fra Lake Placid. Tatt i betraktning at amerikaneren også dro mye av lasset innledningsvis i tettoget, var prestasjonen intet annet enn imponerende.

- Smakte godt
Og med den tredje amerikanske pallplasseringen på tre konkurransedager hadde i hvert fall én nordmann grunn til å glise: Amerikanernes landslagssjef, Lasse Ottesen.

- Ut i fra hoppinga hadde vi håpet på to blant topp seks, men Johnny (Spillane) har hatt magetrøbbel, sier Ottesen.

Fredag fortalte han Nettavisen at han drømte om dobbelt amerikansk foran alle de norske. Det ble med drømmen.

- Aller helst, skulle det gått slik, ja. Men nå har vi jo tre pallplasseringer på tre konkurranser – og seieren i dag smakte uansett veldig godt.

Moan: - Imponert
Også den norske leiren har latt seg imponere av duoen på det amerikanske laget.

- Imponerende, summerte Magnus Moan enkelt og opp og ga OL-sølvvinneren et solid klapp på skuldra.

- Jeg har lenge sett at disse to har stort potensial inne, men de er først de siste to årene at de har etablert seg helt der oppe, sier Bård Jørgen Elden – som både har vært hopptrener og sportssjef for det amerikanske laget tidligere.

Norsk lyspunkt
De norske løperne har fortsatt en god vei å gå før de kan entre pallen i kombinertverdenscupen. Lørdag var Petter Tande best av de norske på en 8. plass, mens Magnus Moan ble nummer 11.

Dermed fortsatte nedturen fra verdenscupåpningen i Kuusamo sist helg.

- Petters langrenn er definitivt lyspunktet i dag, mener Elden.

- Har vi grunn til å deppe etter dette?- Vi kan deppe i forhold til at vi må akseptere at ting ikke er slik det skal være. Men vi kan ikke deppe i form av å grave oss ned etter dette. Vi har tross alt gjort veldig mye bra i sommer og i høst, og jeg er sikker på at vi kan snu dette.

PS! Øvrige norske plasseringer: Jan Schmid (23), Espen Rian (24) og Håvard Klemetsen (29).

Les flere vintersportsaker i Nettavisens vintersportmagasin!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.