Etter to ukers hardkjør på sykkelen, så sprinterne fram til den flate etappen mellom Palencia og Haro.

Alt gikk etter oppskriften inntil det gjensto 300 meter. Da ventet en rundkjøring, og de taklet ikke hovedfeltet denne dagen.

En av arrangørens motorsykler svingte av til høyre i rundkjøringen, og opptrekket til Leopard-Trek fulgte instinktivt etter.

Er vi roboter?
Da rytterne oppdaget blemmen, var det allerede for sent for mange av dem. Flere hev seg på bremsene og måtte foreta unnamanøvere for å unngå velt.

- Det er latterlig. Hva er helvete er vi, roboter? raste frittalende Heinrich Haussler etterpå.

- Jeg trodde dagen skulle være slik vueltaen var før i tiden: En flat etappe med et brudd, full gass i én time og så spurten. I stedet ankommer vi en rundkjøring i 70 kilometer i timen, mens vi omtrent ser målstreken lengre fremme. Det er galskap. Hele vueltaen har blitt galskap, hvorfor kan vi ikke ha en normal avslutning på etappen, raste Haussler overfor cyclingnews.com.

Bennati: - Galskap!
Det var ikke bare australieren som hang med nebbet.

Daniele Bennati ønsket seg en etappeseier både med tanke på VM og for kompisene i Leopard-Trek.

Også han ble rammet av trafikale problemer.

- Jeg gjorde ingenting galt, men betalte en høy pris. Det er galskap at vi kjørte på en rett veistrekning i 200 kilometer, og så dukker det opp en rundkjøring 300 meter fra mål, skrev Bennati på Twitter.

- Dessverre kjørte Robert Wagner til høyre fordi han ble lurt av motorsykkelen foran ham. Jeg visste at vi skulle til venstre, men det var for lite tid til å reagere.

Haedo triumferte
Juan José Haedo leste rundkjøringen best, og fikk en enkel oppgave med å sikre seg etappeseieren.

På plassene bak kom Alessandro Petacchi og Daniele Bennati. Heller ikke sportsdirektørene var imponert over hvordan Unipublic hadde lagt opp etappen.

- Det er en skandale. Slike ting skal ikke skje i et sykkelløp, sier danske Brian Holm i HTC-Columbia til nyhetsbyrået Ritzau.

- Man kan ikke kreve at en rytter som kjører i 60 kilometer i timen skal huske på å svinge til venstre. De kjører omtrent i en slags tåke, mener han.

PS! Juan José Cobo leder fremdeles rittet, 22 sekunder foran Chris Froome.