Gå til sidens hovedinnhold

Latterlig lett for Rosenborg

Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo kunne glise hele veien hjem til Trondheim, etter å ha knust gamleklubben Tromsø 4-0. Tre av målene var latterlig enkle.

SKARPHALLEN (TV2 Nettavisen): Da en forholdsvis jevnspilt førsteomgang var i ferd med å avrundes med en noe flatterende 1-0-ledelse til gjestene, avslørte Tromsø et forsvar preget av grenseløse nerver og elendig kommunikasjon. Og aller bakerst: En keeper som har hatt det artigere med fotball enn akkurat nå.

Tre minutter før pause kunne nemlig Øyvind Storflor bredside 0-2 inn i tomt mål, etter at TIL-keeper Knut Borch hadde bommet på ballen. Minuttet etter pause kunne Yssouf Kone kontrollere 0-3 i mål, midt mellom en feilplassert Borch og et rådvilt TIL-forsvar. Og i kampens sluttfase kunne Daniel Braathen fullføre ydmykelsen - da han løp inn 4-0 direkte etter utspill fra keeper.

På rett vei
- Jeg er veldig fornøyd med det vi får vist i dag. Vi klarer å spille vårt eget spill - vårt eget pasningsspill - selv om banen i Skaphallen er veldig trang, kommenterer RBK-sjef Høgmo, og hevder at han ikke fikk fulgt med så nøye på hva TIL gjorde.

- Jeg har mer enn nok med mitt eget lag. Og jeg kan glede meg over at bevegelsesmønsteret vårt begynner å sitte nå. Vi har jobbet mye med rollen til Jan Gunnar Solli, og det er flott å se at dette begynner å stemme.

- I rute i forhold til seriestart, med andre ord?

- Ja, men vi har mye å jobbe videre med. For eksempel aggressiviteten defensivt og balltempoet i de fasene der vi vinner ballen, sier han.

Flere steg tilbake
Hans kollega Ivar Morten Normark hadde mindre grunn til å si seg fornøyd, selv om han kunne valgt å fokusere på en førsteomgang som var forholdsvis jevnspilt.

- Det er ingen tvil om at denne kampen var et tilbakesteg for oss. Vi blir preget av at vi får mål imot. Det er menneskelig, men ikke klokt. Knut Borch gjør to tabber. Det er han fullt klar over, og det er han i stand til å legge bak seg, sier han.

- Men bekymrer det deg at forsvaret fremstår så utrygt?

- Nei! Selv om seriestarten nærmer seg, befinner vi oss i en øvingsfase. Og når vi øver, er det lov til å feile.

- Skjønner du de som tror det lukter bunnstrid av årets Tromsø-utgave?

- Nei!

Revansjesugen
Den store «syndebukken» for hjemmelaget, Knut Borch, hadde ingen problemer med å påta seg ansvaret for to av målene.

- Jeg er helt klart preget av at jeg har vært ute med skader i sju måneder. Jeg er mer revansjesugen enn jeg er trist og lei.

Han vet at han frem til seriestart vil få flere muligheter til å overbevise Normark om at han er rett mann å satse på mellom stengene, til tross for at klubben har hentet gresk-kanadiske Kenny Stamatopolus for å gi ham maksimal konkurranse.

- Jeg lar meg ikke stresse av den nye konkurransen, og det er i hvert fall ikke derfor at jeg tabbet meg ut i dag. Jeg respekterer at klubben ønsker konkurranse på alle plasser - også keeperplassen - og prøver å gjøre mine egne ting så bra som mulig, sier han.

- Lett, men tøff omstilling
Treningskampen mellom Tromsø og Rosenborg ble et møte med mange, gamle kjente. På benken ved siden av gamle-sjefen Per-Mathias Høgmo, satt fjorårets keeperhelt i Tromsø, Lars Hirschfeldt. Og med fra start var gamle Alfheim-helter som Miika Koppinen og Karim Essediri. Essediri fikk notere seg for målgivende pasning på 1-0-målet, som ble headet mellom stengene av Bjørn Tore Kvarme.

- Overgangen til Rosenborg har gått overraskende greit. Jeg er blitt godt mottatt, og føler meg hjemme i klubben, sier Essediri, som likevel merker på trening det 1.024 tilskuere kunne se i Skarphallen: At Rosenborg holder til på et høyere sportslig nivå enn Tromsø.

- Konkurransen om plassene på laget er veldig tøff. Og det krever jobbing, sier han.

TROMSØ - ROSENBORG 0-4 (0-2):
0-1: Bjørn Tore Kvarme (26), 0-2: Øyvind Storflor (43), 0-3: Yasouf Kone (48), 0-4: Daniel Braathen (81).
Gult kort, Tromsø: Hans Åge Yndestad (18.), Patrice Bernier (71.)
Gult kort, Rosenborg: Miika Koppinen (18.), Michael Dorsin (70.)
Dommer: Øyvind Alapnes, Finnsnes

Tromsøs lag (4-4-2): Knut Borch - Ole Andreas Nilsen, Christian Steen, Benjamin Kibebe (Jonas Johansen fra 82.), Hans Åge Yndestad (Jo Nymo Matland fra 64.), Thomas Hafstad (Thomas Stolpa fra 82.), Tore Reginussen (Joachim Walltin fra 45.), Lars Iver Strand (Ruben Yttergård Jenssen fra 60.), Patrice Bernier - Rune Johansen, Stephen Ademolu (Arash Talebinejad fra 60.)

Rosenborgs lag (4-3-3): Espen Johnsen - Christer Basma, Bjørn Tore Kvarme (Robby Russel fra 45.), Miika Koppinen, Ståle Stensaas - Per Ciljan Skjelbred (Frode Johnsen fra 55.), Jan Gunnar Solli, Alexander Tettie (Michael Dorsin fra 68.) - Karim Essediri (Daniel Braathen fra 55.), Thorstein Helstad (Yssouf Kone fra 45.), Øyvind Storflor (Michael Jamtfall fra 67.)

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?