Se nederst for resultatene.

Petter Northug spurtet inn til norsk gull på herrestafetten i VM.

Han stakk fra Sverige i den siste bakken, og fikk raskt 20 meter. På oppløpet hysjet han så på publikum. Deretter bremset han opp på målstreken og trampet over mållinja som en vanlig turgåer.

Svenske TV-kommentatorer skal ikke ha vært imponert over nordmannens arroganse.

- Ikke planlagt
- Jeg måtte gi dem et lite håp, men det var ikke planlagt, sier Northug mens han blunker til NRK.

- Det er Petter som normalt. Det er den stilen han liker å kjøre, selv om jeg ikke vet om jeg hadde gjort det samme selv, sier Marcus Hellner.

Odd-Bjørn Hjelmeset ser ikke problemet.

- Er dette arrogant?

- Hva er det som er arrogant, å feire eller å rykke fra Marcus Hellner med 50 meter på 50 meter? Bjørn Dæhlie gikk baklengs over mål, men det var ingen som sa at han var arrogant.

- Tror du det var planlagt?

- Nei, det var helt spontant. Han er det samme for langrenn som Zlatan er for fotball.

Tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal hyller avslutningen.

- En helt suveren feiring. Skal langrennssporten være et salgbart produkt, må dette til. Vi vet jo at han og Hellner har en greie seg imellom.

- Hellner gikk jo over mål med en ski på sprinten. Er ikke det arrogant, da? Men hvis dette irriterer svenskene, da har jeg lyktes med det jeg skal. Uansett vil denne stafetten bli husket, sier Northug.

Han følte seg sikker på sisterunden.

- Ja, jeg følte at jeg hadde et psykisk overtak, og jeg gjorde det jeg måtte underveis for å vise at jeg er sterk. Jeg gikk av og till inn foran, dasset litt og gjorde folk irritert. Men sisteetappen er mye psykisk. Det handler om å grave de andre litt ned i snøen, og i dag hadde jeg overtaket.

- Jeg var også glad det ble en ny duell med Marcus Hellner. Det er vel den det er mest prat om. Det er den duellen folk vil ha, og det var bra at det var så mange andre med også. For meg, motivasjonsmessig, så er det bedre jo flere som er med, sier han videre.

Gikk fra Norge
Det var imidlertid fare på ferde for Norge flere ganger underveis i rennet. Martin Johnsrud Sundby ble stokk stiv på de siste kilometerne av sin etappe, og Norge lå 22 sekunder bak da Eldar Rønning gikk ut på andreetappen. Rønning viste imidlertid at formen er intakt etter VM-sølvet tidligere i uka, og tettet luka.

Tord Asle Gjerdalen tapte ti sekunder på sin tredjeetappe, men det hentet Northug raskt inn. Da det ble luregåing mot slutten av etappen hadde han full kontroll, og i spurten leverte han så en av tidenes mest arrogante spurter.

Sverige tok dermed sølvet. Bronsen gikk til Tyskland.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra våre reportere i Holmenkollen.

HTML EMBED