*Nettavisen* Sport.

Laudrup blir ikke Hareide-rival

TAKKET NEI: Danske Michael Laudrup har avslått tilbudet om å ta over det danske fotballandslaget etter Morten Olsen.

TAKKET NEI: Danske Michael Laudrup har avslått tilbudet om å ta over det danske fotballandslaget etter Morten Olsen. Foto: Behrouz Mehri (Afp)

Har takket nei.

Michael Laudrup bekrefter nå at han har takket nei til å bli Danmarks neste landslagssjef i fotball.

Mandag sendte den danske spisslegenden en epost til flere danske sportsredaksjoner. Der opplyste 51-åringen at han for en tid tilbake ble tilbudt jobben som landslagssjef, men at han etter noe betenkningstid takket høflig nei.

- Jeg kan bekrefte at jeg for noen måneder siden ble tilbudt jobben. Vi hadde en god og positiv samtale om dansk landslagsfotball og trenerrollen i DBU (Det danske fotballforbundet), skriver Laudrup.

- For å gå løs på en så betydningsfull jobb som det er å være landslagssjef i Danmark skal man være hundre prosent sikker i sitt valg, og også være parat til å oppfylle de kravene som blir stilt både på og spesielt utenfor banen, fortsetter han.

Måtte tenke

Videre innrømmer Laudrup at han tenkte seg om en god stund, før han ga beskjed om at han ikke er aktuell til jobben.

- Jeg innrømmer gjerne at det var et vanskelig valg, men til sjuende og sist valgte jeg altså å takke pent nei, skriver spisslegenden.

Laudrup har i lengre tid vært lansert som en av de heteste kandidatene til jobben som Morten Olsens arvtaker. Åge Hareide er én av de øvrige kandidatene, og nordmannen bekreftet nylig at han er én av et knippe trenere som vurderes til jobben.

- Jeg sa tidlig at det ville være en ære å bli spurt. Nå har jeg blitt spurt, bekreftet Malmö-treneren overfor den svenske avisen Sydsvenskan.

Taus med vilje

Michael Laudrup har i forkant av mandagens epost vært taus om landslagssjef-jobben. Det har vært bevisst.

- Jeg har med vilje holdt en ekstremt lav profil i forhold til landslaget og trenerrollen de siste månedene. At jeg har inntatt den posisjonen, har dels vært for å utvise respekt for landslaget og ikke minst Morten, i og med at laget har vært midt i en viktig periode i EM-kvalifiseringen, skriver den tidligere Swansea-treneren.

Danmark må se neste sommers EM-sluttspill i Frankrike fra TV-stolen etter å ha gått tapende ut av playoff-duellen mot Sverige nylig.

Michael Laudrup har i sin trenerkarriere trent betydningsfulle klubber som Brøndby, Getafe, Spartak Moskva, Mallorca og Swansea.

Fra 2000 til 2002 var han i tillegg assistenttrener på det danske landslaget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.