Laudrup sparket i Swansea

Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix

Skulle møte Ole Gunnar Solskjær lørdag.

04.02.14 21:16

Den walisiske klubben Swansea bekrefter tirsdag at danske Michael Laudrup er ferdig som manager i klubben.

Dansken tok over manageransvaret i klubben etter Brendan Rodgers i 2012 og mange mener han har gjort en god jobb med klubben.

Etter 24 serierunder denne sesongen ligger Swansea som nummer 12 i Premier League med 24 poeng.

Laudrups siste kamp som manager i klubben ble bortetapet mot West Ham lørdag. Kevin Nolan scoret begge londonklubbens mål.

49-åringen kommer med andre ord ikke til å lede klubben mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff lørdag. Swansea mot cardiff er et av de største derbyene på balløya.

- Dette er en avgjørelse vi ikke hadde håpet å måtte ta. Men det er avgjørelsen som best tjener Swansea Football Club, sier styreleder Huw Jenkins til klubbens nettside.

- Det er første gang på rundt ti år at klubben har kvittet seg med en manager på denne måten, men vi var nødt til å kvitte oss med den konstante uroen som var rundt klubben og Michaels framtid her, fortsetter han og antyder dermed sterkt at Laudrup fikk sparken fra jobben.

Det har flere ganger tidligere svirret rykter om at Laudrup kunne være på vei bort fra klubben. Dansken har både blitt koblet til andre klubber og hatt uenigheter med klubbledelsen.

- Vi hadde et siste møte i dag med Michael. Vi ville gi ham støtte og vi snakket om hvordan trenertemaet kunne jobbe for å løfte våre prestasjoner i Premier League. Men etter å ha tenkt både hardt og lenge, kom jeg fram til at det var lite trolig at vi med ham kunne skape et stabilt miljø rundt klubben og dermed få de resultatene vi ønsker i de 14 siste kampene, sier Jenkins.

- Nå må vi legge den utryggheten bak oss og tenke framover. Vi må stå samlet som klubb. Vi ønsker også å takke Michael for den jobben han har gjort her de siste 18 månedene.

Gary Monk og Alan Curtis har fått et midlertidig ansvar for å lede laget videre denne sesongen.

- Jeg håper alle klubbens supportere kan forstå hvor vanskelig den siste tiden har vært for oss og jeg oppfordrer alle som tilhører denne klubben om å støtte opp rundt Gary Monk, staben hans og spillerne, avslutter styreformann Jenkins.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag