I en reklamevideo roser Laudrup omgivelsene i Dubai. Det ble ikke godt mottatt i hjemlandet, hvor danske TV2 valgte å sparke Laudrup som fotballekspert.

– Du kan si at jeg har blitt et ansikt (for Dubai), men for meg handlet det om fotball. Du må gjerne kalle meg naiv og kritisere dømmekraften min, sier fotballegenden til Jyllands-Posten.

– Men du kan ikke kalle meg umoralsk og grådig, det er over streken, fortsatte han.

Laudrup skulle opprinnelig ha jobbet for TV2 rundt Danmarks kommende landskamper mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen.

– Jeg sier ikke at Dubai er det beste stedet i verden å være. Jeg ble spurt om jeg ville snakke om en feiring av fotball, som var helt ekstraordinær, sa Laudrup og understrekte at han har handlet i god tro.

Dansken forteller videre at han ikke ville tatt jobben for Visit Dubai om han hadde visst at den ikke var forenlig med TV2-jobben.

Politiken har også valgt å kutte bånd med Laudrup. En ny fotballpodkast med tittelen «Brian og Bolden» ble lagt ned etter kun én episode.

Laudrup regnes som en av tidenes største danske fotballspillere. Han spilte blant annet en sentral rolle da Danmark på overraskende vis vant EM i 1992.

(©NTB)