RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Lav kilopris på makrellfotball

Sist oppdatert:
Svein Mathisen er gledelig overrasket over en våryr Daniel Braaten. Og ditto skuffet over et rustent Start-lag.

Daniel Braaten terroriserte Start og jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da jeg kommenterte kampen mellom Rosenborg og Start på Lerkendal. Jeg elsker Start, og jeg hater når de blir most, men på den annen side elsker jeg også angrepsspillere som Daniel Braaten. Som en trailer med Porsche-motor dundret han inn i andre omgang og smadret Tom Nordlies etter hvert knestående gjeng. Start hadde avsluttet førsteomgangen best og så ut til å ta kontroll over kampen. En kamp som Rosenborg styte den første halvtimen.

Jeg fulgte Daniel da han varmet opp i pausen. Trim for eldre. Han jogget fram og tilbake på tvers av banen, gjorde noen forsiktige utslag til høyre og venstre og så ut som han varmet opp i søvne for å spille badminton på stranda. Men så fikk han av seg treningstøyet og bråvåknet. Han freste forbi Starts venstreside på en skoleriktig overlapp. Slo tunnel på Fredrik Strømstad (hvordan er det mulig?) og serverte Frode Johnsen en lissepasning til en enkel scoring. Essediri var offside, men også dommer Skjerven ble vel blendet av Braatens strålende forsering. 1-0.

Like etter dempet Daniel inne i starts felt, snurret Start-spillere ut av dåpsattesten før han la ut til Iversen som enkelt fant Frode Johnsen bak et ballsøkende Start-forsvar. 2-0.

Så la Daniel inn overdriven igjen. Steinar Pedersen headet tilbake til egen keeper, og så ikke Braaten som i overlydsfart snappet pasningen og ble hektet av Start-keeper Nilsen til et soleklart straffespark. Steffen Iversen og 3-0.

Fjorårets gul-svarte tornado ble stilnet av Daniel Braaten som hadde knappen på i de 45 minuttene han fikk spille. Gøy for Rosenborg og artig for landslagssjef Åge Hareide i forkant av EM-kvalifiseringen. En stabil Daniel Braaten kan bli jokeren vi lengter etter. Det er beroligende at vi har angripere (utenom John Carew) som kan gjøre det uforutsette, som kan snurre et forsvar på egen hånd. Herlig! Bare synd det gikk ut over Start.

Ellers har serieåpning vært så som så. Mange kamper med få scoringer og nøkkelspillere ute av form. Tidlig på året, sier du. Javel, men det er like viktig å være god nå som i oktober. Overraskelsen så langt er Sandefjord og Stabæk. Forhåndstippet i sumpa, men begge lag står nå med fire poeng etter to kamper.

Når det gjelder Start så har kiloprisen på makrellfotball gått motsatt vei av oljeprisen. Start har vært særdeles rustne til nå og et skadeplaget Start vil slite ennå i noen uker før de kommer. I går var det forsvarsspillet som sviktet, men var angrepsspillet noe bedre? Jeg savner mønster og besluttsomhet. Framspillene gikk som regel i brønnen og tre-fire kvalifiserte målsjanser i løpet av tre timers spill holder ingen steder.

Rosenborg har den beste stallen i Tippeligaen og vil cruise til seriemesterskap hvis de fortsetter som i de to første kampene.

Svein M.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere