Lavrans er Norges største VM-håp

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Drømmer om å svømme finalen.

11.07.13 09:46

Ryggsvømmeren Lavrans Solli satser på at han har trent litt bedre enn konkurrentene. Derfor håper han på VM-finale i Barcelona.

- Jeg må i alle fall svømme fortere i VM enn jeg klarte i OL i fjor. Plasseringen må bli bedre også, og jeg mener og tror det er realistisk å håpe på en finaleplass på 50 meter rygg i Barcelona, sier Lavrans Solli til NTB.

Han er det største norske VM-håpet sammen med Ingvild Snildal om vel 14 dager, men selv om landslagstrener Petter Løvberg begrenser seg til å mene at det mest realistiske målet for Solli er å nå en semifinale, tar 21-åringen satser og mener han kan nå finalen på spesialdistansen.

- Jeg ser på meg selv som en mesterskapssvømmer og synes det er kjempegøy å konkurrere. Dessuten fikk jeg veldig bra tilbakemeldinger etter NM. Jeg er i rute etter en bra treningsperiode, sier bergenssvømmeren. Han vant tre individuelle NM-medaljer i Kristiansand sist helg, og da fikk han også kongepokalen.

26.-plass
Han tok 26.-plassen på 100 meter rygg i OL for snart et år siden, men det skal bli mye bedre nå, selv om han langt ifra ser på seg selv som noen ferdig utviklet toppsvømmer.

- Jeg har trent hardt og godt siden OL. Det vet jeg at konkurrentene mine har gjort også, men jeg håper jeg har trent litt bedre enn dem, sier han.

Solli stiller på både 50 og 100 meter rygg i VM, men forteller til NTB at sjansene hans til en finaleplass og en virkelig topplassering nok er best på den korteste distansen.

Han er en av dem det satses mye på i norsk svømmesport, og det er helt klart at mange mener Solli virkelig kan ta opp arven etter Alexander Dale Oen, men Solli trenger litt mer tid på seg før han kan ta det virkelige skrittet inn i verdenstoppen.

- Jeg har god tid og stresser ikke. Kanskje kan OL i Rio de Janeiro om tre år bli et mesterskap der jeg kan være med å kjempe om medaljer, sier han.

Styrke
Lavrans Solli sier at han kan bli sterkere, og han mener også at han må bli enda mer seriøs for å kunne kjempe helt i toppen internasjonalt.

- Jo, jeg har nok litt å hente på styrken. Dessuten må jeg bli mer seriøs og fokusert på det jeg gjør til en hver tid. Jeg må bli enda mer bevisst på hva jeg gjør så å si hver time på døgnet, forteller han.

Han var treningskamerat med Alexander Dale Oen og lærte mye om hva som skal til for å bli best.

- Alex viste at det er mulig for oss nordmenn også å vinne VM-gull, og jeg må jo si at jeg tenker mye på det han sto for. Alex klarte det, så det er ingen umulighet for oss andre å nå helt til topps heller, mener Solli.

Landslagstrener Petter Løvberg mener en semifinaleplass bør være innen rekkevidde. Han mener det vil være tilfredsstillende for bergenseren, som ikke kan få skrytt nok av det norske støtteapparatet.

- Vi har verdens beste støtteapparat. Det er jeg helt overbevist om, og det betyr mye for oss, sier friskusen Lavrans Solli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.