Lazio og Klose tilbake på vinnersporet

Foto: JOHN MACDOUGALL (AFP/SCANPIX)

Etter en svak periode tror vi Lazio slår tilbake søndag kveld. Sjekk vårt oddstips.

26.02.12 13:52

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Villarreal med sju strake
Tippetips: Liverpool vinner på Wembley
Premier League: Skader og karantener

Søndagens langoddsprogram består av 90 spilleobjekter, der ligacupfinalen mellom Cardiff og Liverpool kanskje er mest interessant for de fleste nordmenn. I Spania er det storkamp i kveld mellom Atletico Madrid og Barcelona og det spilles ellers flere kamper i både La Liga og Serie A. I Premier League er det høyinteressant London-derby mellom Arsenal og Tottenham, mens Manchester United skal ut i en småvrien bortekamp mot Norwich. Vi traff ikke med vårt spill på Newcastle lørdag, men når Coventry og Valenciennes gjorde jobben i vårt andre oddstips ble det flott pluss for de som fulgte våre spilleforslag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Siena - Palermo
Etter en flott periode med blant annet hjemmeseier mot Roma, har det blitt to strake tap for Siena nå, mot middelmådig motstand. Mangler flere spillere også i ettermiddag, når formsterke Palermo kommer på besøk. Palermo gjorde jobben og vel så det hjemme mot Lazio sist søndag og ga seg ikke før det stod 5-1. Borte er fortsatt ingen kamper vunnet (0-4-8).Med mannskapet ser det bra ut og Palermo vant tilsvarende oppgjør i fjor. Dags for at Fabrizio Miccoli og hans lagkamerater også leverer på bortebane nå og 2,90 for at Palermo sprekker nullen og tar sin første borteseier for sesongen kan testes.

Valencia - Sevilla
Hjemmelaget har hatt et meget tøft program den siste tiden. Dobbeltoppgjør mot Barcelona i Copa del Rey har blitt etterfulgt av dobbeltopgjør i Europa League mot Stoke, og det har vært to kamper i uken lenge nå. Ttil tross for svake 1-4-2 på sine sju siste seriekamper, har Valencia veldig bra kontroll på tredjeplassen i La Liga. Med 40 poeng har laget sju poeng ned til Espanyol på fjerdeplassen. Etter 0-2-6 på sine åtte siste seriekamper, ble det endelig seier igjen for Sevilla sist helg. Gjorde en bra kamp da hjemme mot Osasuna og vant svært fortjent 2-0. Avanserte dermed til ellevteplass med sine 29 poeng. Det er faktisk bare fire poeng opp til Espanyol på fjerdeplass. Seks poeng ned til Racing Santander under streken. Svake 1-6-4 på fremmed gress. Sevilla får garantert et oppsving nå (med ny trener på plass også) og på papiret har jo Sevilla et utmerket lag. Vant tilsvarende kamp i fjor, og et slitent Valencia er mulig å slå. 3,95 for borteseier ser høyt ut her og er et meget spennende langskudd.

Dagens avslag
Arsenal - Tottenham
Dersom Tottenham skulle vinne denne kampen, vil laget være tretten poeng foran Arsenal på tabellen. Tronskifte i London, eller bare naturlige sesongvariasjoner? Arsenal komer fra to meget svake bortekamper mot henholdsvis Milan (0-4) og Sunderland (0-2), men har neppe problemer med motivasjonen. Tottenham gjorde en bunnsolid hjemmekamp mot Newcastle (5-0), men skuffet ved kun å klare 0-0 borte mot Stevenage i FA-cupen sist helg. Her er det mulig å argumentere for alle utfall og helgardering er som kjent ikke lønnsomt å spille på Langoddsen. Se og nyt uten spill.

Napoli - Inter
Det er nesten ufattelig å se at man blir tilbudt latterlig lave 1,75 for Napoli-seier i denne kampen. Napoli har ikke bedre enn 5-5-2 på hjemmebane og har vært svært variable i serien, selv om tredjeplassen fortsatt er innen rekkevidde. Inter tok sju strake trepoengere, nå er det blitt ett poeng på de fem siste. Gjorde en godkjent bortematch mot Marseille, selv om det kom overtidsmål mot (tap 0-1). De to siste tilsvarende har endt uavgjort, det kan skje også i kveld. Uansett er kampen verdiløs som spilleobjekt.

Dagens spill
Lazio - Fiorentina

Lazio var som ventet sjanseløse (en haug med fravær) i bortemøtet med Palermo sist søndag (tap 1-5). Kom seg noenlunde helskinnet gjennom bortemøtet med Atletico Madrid i Europa League torsdag, selv om det ble tap og exit fra Europa League. Ligger på fjerdeplass i Serie A, kun ett poeng bak Udinese på tredjeplass. Har vært svært rammet av skader og karantener i det siste, søndag ser det betydelig bedre ut. 6-4-2 hjemme på Stadio Olimpico der de tre siste er vunnet.

Fiorentina tapte som ventet bortemøtet mot Bologna tirsdag og den elendige bortestatistikken står seg (1-4-6). Er på en skuffende 13. plass med sine 28 poeng og kan ikke nå Europacupspill. Kun sju poeng ned til Lecce under streken.

Dias (f) og Matuzalem (m) soner begge karantene for hjemmelaget. Spissen Rocchi er fortsatt skadet. Viktige Stefano Mauri (m) er endelig tilbake etter langt skadefravær. Forsvarsspillerne Konko og Diakite er begge tilbake etter karantene. Uansett er det bedring med mannskapssituasjonen for hjemmelaget. Fiorentina må unnvære tre suspenderte spillere. Gamberini (f), Cassani (f) og Oliveira (a). Krøldrup, Kharja og Amauri (ny på skadelisten) er alle skadet.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Roma. Et forsterket hjemmelag skal ha en topp sjanse til å ta sin fjerde strake hjemmeseier søndag mot et svekket og bortesvakt Fiorentina. Hjemmeseier betales med 1,95 og kampen kan spilles som singel, men vi dobler med en kamp fra spansk La Liga.

Osasuna - Granada
Hjemmelaget har kun vunnet en av sine sju siste seriekamper (1-3-3), seieren kom oppsiktsvekkende nok hjemme mot Barcelona i siste hjemmekamp her i Pamplona. Til tross for kun fire poeng på de sju siste kampene, er laget helt oppe på 10. plass med sine 31 poeng (det er fryktelig tett og jevnt i La Liga). Fine 6-4-2 på hjemmebane.

Nyopprykkede Granada tok fem poeng på sine ni første seriekamper etter opprykket og så ut til å ta turen tilbake til Segunda på første forsøk. Men de neste fjorten seriekampene har gitt 7-2-5 og 23 poeng og laget har avansert til 15. plass med sine 28 poeng og har fem poeng ned til trøbbel. 3-0-1 på sine fire siste seriekamper, men borte imponerer ikke laget (3-0-8).

Raul Garcia (m) er tilbake etter å ha sonet karantene sist, og dermed har Osasuna ingen av sine stamspillere ute til denne kampen. For Granada soner forsvarsspillerne Inigo Lopez (17 seriekamper fra start) og Guilherme Siqueira (spilt samtlige 23 seriekamper fra start) karantene. Forsvarskollega Pape Diakathe returner imidlertid fra karantene, men han har vært til og fra (ni seriekamper fra start).

Ingen innbyrdes oppgjør det siste tiåret. Hjemmesterke Osasuna taper svært sjelden hjemme og møter et defensivt svekket og bortesvakt Granada. Hjemmeseier betales med 1,80 og med tunge defensive fravær for bortelaget, tror vi sterkt på hjemmelaget her.

Vi får dermed en dobbel til 3,51 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 66 Osasuna - Granada 1,80 3,05 3,40
Kamp 82 Lazio - Fiorentina 1,95 2,95 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.