RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LEKTE SEG: LeBron James spilte en stor kamp natt til mandag.
LEKTE SEG: LeBron James spilte en stor kamp natt til mandag. Foto: Frederic J. Brown (Afp / NTB scanpix)

LeBron herjet med motstanderen

Superstjernen LeBron James med fantastisk spill i NBA-finalen.

LeBron James leverte 39 poeng, 16 returer og 11 poenggivende pasninger da Cleveland Cavaliers vant 95-93 over Golden State Warriors i NBA-finalen søndag. Kampen spilles som best av sju.

Med Cavaliers-seieren står det 1-1 etter to kamper i Oakland.

Den nervepirrende kampen var høydramatisk helt til årets spiller i NBA, Warriors' Stephen Curry, mistet ballen til Iman Shumpert da det sto 8-6 på overtid. Det var nok til å sikre seieren for James og hans lagkamerater.

- Dette var en laginnsats. Det krevde alt vi hadde. Jeg forsøkte å gi alt for lagkameratene mine, og de ga alt tilbake, sa James etter kampen.

30-åringen leverte en av sine aller beste kamper da det gjaldt som mest. Historien viser at 28 av de 31 gangene et lag som har tapt de to første finalekampene, har de også tapt finalen sammenlagt. Nå reiser et skadeskudd Cleveland-lag hjem til sine egne supportere med 1-1 i kamper.

- Vi har en lang vei å gå, men hvis vi forsvarer oss så bra som vi gjorde i kveld, har vi en god sjanse mot hvem som helst, sa James, som er i sin femte strake NBA-finale.

Med skader på Kyrie Irving og Kevin Love hviler mye av ansvaret på 30-åringen.

De to neste kampene, tirsdag og torsdag, spilles foran et trofétørst hjemmepublikum. Cleveland har ikke vunnet et stort sportstrofé siden Cleveland Browns vant NFL i 1964.

- Denne situasjonen gjør oss bare sterkere. I dag spilte guttene med hjertet utenpå drakta, sa Cavaliers-trener Dave Blatt.

Men det blir ikke lett. Warriors er på jakt etter sin første NBA-tittel på 40 år, og har statistikken på sin side. Søndagens tap var kun det tredje på de 50 siste NBA-kampene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere