Mandag rapporterte velinformerte David Ornstein i The Athletic at Fenway Sports Group (FSG) har lagt Liverpool FC ut for salg.

De amerikanske eierne skal allerede ha engasjert investeringsselskapene Goldman Sachs og Morgan Stanley for å bidra i prosessen med et eventuelt salg.

Roman Abramovitsj mottok omkring 4,25 milliarder pund da han solgte Chelsea tidligere i år, og Liverpool-eierne skal ifølge rapportene ønske å motto en sum i nesten samme størrelsesorden.

FSG har eid Liverpool siden de kjøpte opp klubben i 2010, men et salg av en minoritetsaksje året gjør at det er flere enn kun dem som kan tjene gode penger på et eventuelt salg.

Les også: Hevder Liverpool-eieren har lagt klubben ut for salg

Håver inn flere hundre millioner

Da NBA-stjernen LeBron James, sammen med sin businesspartner Maverick Carter, kjøpte 2 % av klubben i april 2011 betalte han kun 6,5 millioner dollar for minoritetsaksjen sin.

Superstjernen investerte i rett tid, ettersom Liverpools suksess på og utenfor banen de siste årene har økt verdien betraktelig.

Ifølge Forbes er Liverpool verdt 4,1 milliarder dollar og har en årlig inntjening på rundt 619 millioner dollar, basert på tall fra 2019/2020-sesongen. Det vil si at James' aksje i klubben nå er verdt 44 millioner dollar.

Det vil si at Los Angeles Lakers-spillerens investering har resultert i en fortjeneste på 37,5 millioner dollar, eller 384 millioner norske kroner.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Flere investeringer

Til tross for at LeBron James håver inn flere millioner dollar i lønn hvert år, så har han ikke ligget på latsiden når det kommer til å forvalte pengene sine.

I tillegg til investeringen i Liverpool, så har 37-åringen kjøpt opp halve lagerbilorganisasjonen Roush Fenway Racing, i tillegg til at han eier 80 % av satellitt- og TV-nettverket New England Sports Network.

Senest i september signerte James en ny toårskontrakt med LA Lakers, totalt verdt 97,1 millioner dollar.

Les også: Kommentator lot seg forbause over Real Madrid-stjernene: – Utrolig