LeBron James tidenes yngste NBA-spiller til 25.000 poeng

LeBron James er tidenes yngste spiller som når 25.000 poeng i NBA.

LeBron James er tidenes yngste spiller som når 25.000 poeng i NBA. Foto: Bill Streicher (Reuters)

Med 22 poeng i Cleveland Cavaliers' 107-100-seier mot Philadelphia 76ers, ble LeBron James (30) den yngste basketballspilleren til å nå 25.000 poeng i NBA.

03.11.15 08:08

Etter kampen satt 30-åringen i garderoben med føttene i en isbøtte, ispose på begge knær og ispose på ryggen. En lang karriere tærer på kroppen, men på banen er det umulig å se smertene Cavaliers-spilleren sliter med.

James trengte 21 poeng for å nå milepælen mot 76ers. Han stoppet på 22, og leverte i tillegg elleve poenggivende pasninger og ni returer.

Med sine 30 år og 307 dager var han et drøyt år yngre enn tidligere rekordholder Kobe Bryant (31 år, 351 dager) da han nådde 25.000 poeng. Etter kampen ønsket ikke James å rangere rekorden.

– Det er ganske kult, men foreløpig har jeg ikke hatt mulighet til å rangere de tingene jeg har oppnådd, sa James.

Stående applaus

Trener David Blatt var langt mer entusiastisk på spillerens vegne.

– Å bli den yngste spilleren til å nå 25.000 poeng, spesielt når man er vel så mye tilrettelegger som målscorer, er nok et bevis på hvor stor han er, sa Blatt.

I 76ers' storstue reiste samtlige på tribunen seg for å hylle James under en time out knapt åtte minutter før slutt. Da hadde speakeren gitt beskjed om hva 30-åringen hadde oppnådd.

– De er naturligvis 76ers-fans til de dør, men de respekterer sporten. Å få stående applaus var veldig spesielt, erkjente James.

Harden herjet

I Houston sørget Rockets for Oklahoma City Thunders første tap denne sesongen. Med 37 poeng var James Harden toneangivende i 110-105-seieren.

– Jeg traff på de to første skuddene, og da skjønte jeg at det kom til å sitte i dag, sa Harden.

I løpet av sesongens tre første kamper traff Harden på under 30 prosent av skuddene. Mandag løsnet det for den skjeggete 26-åringen.

– Alle som skyter mye går gjennom tørkeperioder. Min var ganske forferdelig, det skal jeg innrømme, sa Rockets' største stjerne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.