Når årets femte Formel 1-løp går av stabelen i Miami på søndag vil Max Verstappen ventelig være ute etter å tette 27-poengsgapet opp til Ferrari-sjåfør Charles Leclerc.

Å kjempe mot hverandre er ikke uvanlig for de to stjernene, til tross for deres unge alder. Førerne pleide å være konkurrenter i go-karting helt fra 12-årsalderen, før de tok steget opp til Formel 1.

- Det pleide å være situasjoner som fikk oss til å hate hverandre, men man er nødt til å vokse opp, uttalte Leclerc etter det forrige løpet, hvor han tapte for Verstappen i Imola.

LES OGSÅ: Bohinen om cupfinale-hysteriet: - Det er underlig

Verstappen kommenterte Leclercs uttalelser, men kunne ikke gjøre annet enn å le av det.

- Vi har begge blitt mye mer modne. Nå er vi begge to blitt førere for topplag som kjemper for seiere, så man kan ikke gjøre annet enn å le av det som skjedde på go-kartingen, kommenterer Verstappen.

- Kan bli spisse albuer

Viasats Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen er enig i at begge førerne har taklet det tidligere hatefulle rivaleriet på en god måte i årets Formel 1-sesong.

- Det har gått fint så langt. De er to jevnbyrdige førere. Foreløpig så har de klart å ha det vi kaller for «clean racing». Duellene mellom dem på banen har vært fine, men også respektfulle, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Amnesty-topp bekymrer seg over Infantinos VM-uttalelser: - Det er forstemmende

Til tross for at duellen har gått pent for seg så langt, så utelukker han ikke at det kan utvikle seg til noe styggere utover i sesongen.

- Det er enkelt å få til en vennlig rivalisering tidlig i sesongen, men vi skal ikke se bort ifra at det kan bli spissere albuer mot slutten av sesongen når det skal kjempes om en verdensmesterskapstittel, sier Gulbrandsen.

- Har fikset problemene

Verstappen og Red Bull opplevde mye trøbbel med bilen i starten av sesongen, noe som gjorde at Verstappen ikke fullførte to ganger i løpet av de tre første racene. Gulbrandsen tror at Red Bull har fått orden i problemene nå.

- Ja, jeg ser ikke bort ifra at Red Bull kan slå ordentlig tilbake nå. De kan fort ha et overtak på Ferrari fremover. De har en stund hatt problemer med holdbarheten, men ser nå ut til å ha fått fikset det, uttaler Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Iversen slår tilbake mot kritikken: - Hun er mye verre enn meg

Mercedes har vunnet konstruktørmesterskapet åtte år på rad, men i år ser det ut til at et nytt lag vil innta tronen. Gulbransen mener at det er viktig for at Formel 1 skal kunne ta videre steg.

- Det har i flere år bare vært ett lag som har vunnet tittelen, som ikke er så spennende for seerne. Så det er veldig viktig at først Red Bull, men nå også flere andre lag, melder seg på, konstaterer Gulbransen.