Gå til sidens hovedinnhold

Ledet Norge til historisk gull

Mohammed Rafiq Mirza fra Bøler sikret i forrige uke Norges første gull i landhockey.

BØLER: Landhockey er verdens tredje største lagidrett, men interessen i området er ikke særlig stor, ei heller kunnskapen.

Mohammed Rafiq Mirza og Muhammad Ghazanfar - begge fra Bøler - er imidlertid to menn som kan mye om landhockey. Hovedtrener Mirza og assisterende trener Ghazanfar deltok i Eurohockey Club Challenge IV (Champions League) med sitt mannskap. Cupen tok sted i Litauen for en drøy uke tilbake og Bøler-guttas lag rakk så langt som å komme til finalen.

Motstander der var ingen ringere enn söta bror (Sverige). Svenskene liker å skryte av å ligge over oss i FIFA rankingen i fotball, men i landhockey var tonen annerledes. Det norske lagt vant til hele 3 - 1 og kunne heve pokalen høyest.

- Jeg er veldig stolt over mannskapet og er utrolig glad. Vi har deltatt i mange år og har jobbet oss oppover. Nå som vi har vunnet gullet for første gang har det gitt oss inspirasjon til å kunne satse internasjonalt, sier suksesstreneren M. Rafiq.

Ikke bare enkelt

Og dermed skjøt trenerne fra Bøler seg inn i historiebøkene. På en annen side virker ikke Mohammed Rafiq like fornøyd.

- Det er skuffende at folk ikke vet om denne seieren for Norge. Da Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix var det fullt på Gardermoen, men da vi ankom var det nesten ingen andre enn venner og familie der, forteller M. Rafiq.

Men hvorfor tror du er så få som vet om dette?

-
Det er vel fordi landhockey ikke er godt nok kjent, det er intet stort fenomen. Vi har for eksempel ennå ikke fått en egen hjemmebane, selv etter å ha spilt landhockey siden 1975.

Men det kan da vel ikke være så utrolig vanskelig å få en hjemmebane?

- Vi har prøvd å få det til flere ganger. Det er blitt en stor sak i bystyret. Nå i det siste har vi fått forslaget godkjent, men så kommer budsjettet i tillegg. Vi er altfor få til å kunne dekke inn all økonomien som trengs for å få banen. Men om vi holder håpet oppe og fullfører målet vårt kan vi få til dette om noen få år.

Vil ha mer gull

M. Rafiq ber oss om å holde øynene våre åpne.

- Om vi står på som vi har gjort i det siste, så skal vi nok hente flere medaljer hjem i framtiden, smiler M. Rafiq med gullmedaljen skinnende og fortsatt hengende rundt halsen.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted