Gå til sidens hovedinnhold

Ledet United til seier, men måtte tåle krass kritikk: - Burde ikke være i klubben

Manchester United-legenden mener Michael Carrick og flere andre burde gått sammen med Ole Gunnar Solskjær.

Michael Carrick ledet Manchester United i tirsdagens Champions League-kamp mot Villarreal og fikk en drømmedebut da laget vant 2-0 på bortebane i Spania.

Carrick var en del av teamet til tidligere manager Ole Gunnar Solskjær og har fått sjansen som midlertidig sjef etter at nordmannen ble sparket tidligere denne uken.

Det er ventet at Carrick kun beholder den jobben fram til en ny manager - enten midlertidig ut sesongen eller permanent - er på plass på Old Trafford.

Selv om Carrick fikk med seg tre viktige poeng fra sin managerdebut, måtte han tåle ramsalt kritikk i forkant av møtet med de gule spanjolene. United-legenden Paul Scholes mener nemlig at Carrick burde forsvunnet ut døren med Solskjær.

- Burde ikke være i klubben

Han begrunner det med at Carrick var en viktig brikke i Solskjærs team og at han derfor må ta sin del av ansvaret for de svake prestasjonene.

LES OGSÅ: Forsvarer Pogba og kritiserer United-fansen: - Folk tror han ikke bryr seg

- Jeg har inntrykk av at Solskjær ga Carrick mye tillit. Han ga også mye tillit til Kieran McKenna og Mike Phelan. Derfor burde de ikke være i klubben nå, sier Scholes til BT Sport, ifølge Daily Mail.

- Jeg har mange venner. Michael er en god venn, Darren Fletcher er en god venn og Mike er en god venn. Jeg har selv jobbet med disse folka. Var jeg i samme posisjon som dem nå, hadde jeg følt meg skyldig over å jobbe videre i klubben, etter at Ole ga dem så mye tillit, sier den tidligere midtbanespilleren videre.

Scholes mener at det hadde vært fullt mulig for Carrick og de andre i Solskjærs stab å si nei til å jobbe videre, etter at nordmannen måtte forlate skuta.

- Det hadde vært mulig for dem å si nei når de ble ansatt av en annen manager og ble gitt så mye tillit av en annen manager. Ole var mer en manager enn en trener. Jeg kunne forstå det om du jobbet for en trener som kontrollerer alt, som Antonio Conte. Han styrer alt på treningsfeltet og velger laget - Pep Guardiola jobber på samme måte.

- Men Ole er mer en manager enn en trener. Han stolte på at disse gutta skulle forberede laget. Han ga dem store oppgaver og et stort ansvar. Derfor må de alle ta ansvar for de prestasjonene som har blitt vist på banen, sier BT Sports-eksperten.

LES OGSÅ: Mener Ronaldo spolerte for Solskjær. Norsk ekspert er ikke like sikker

Valverde nevnes

Hvor lenge Carrick blir sittende med ansvaret i United er imidlertid uvisst. Klubben ser etter sigende å flere mulige alternativer på managersiden. PSG-sjef Mauricio Pochettino seiler opp som en av de store favorittene til jobben.

Tirsdag kveld ble det også hevdet av BBC og Telegraph at United har kontaktet rutinerte Ernesto Valverde med tanke på at han skal lede klubben ut sesongen, mens det jobbes med å finne en permanent løsning i sjefsstolen.

Når det gjelder Michael Carrick ble han konfrontert med uttalelsene til Scholes i etterkant av tirsdagens seier mot Villarreal. Carrick avslører at han snakket med Solskjær, før han tok på seg ansvaret med på lede laget.

LES OGSÅ: Reagerer etter Solskjærs avskjedsintervju: - Pinlig

- Dette er ikke et viktig resultat for meg personlig. Men det er viktig for klubben. Det har vært noen dager med mye følelser og den første jeg snakket med etter at Ed Woodward ba meg lede laget var Ole, sier Carrick ifølge The Mirror.

- Jeg mener det var den rette valget, sier han videre.

Om Carrick fortsatt leder laget søndag, da Manchester United møter ligaleder Chelsea borte på Stamford Bridge, gjenstår å se.