Gå til sidens hovedinnhold

Leeds i trøbbel

Leeds har solgt unna flere klassespillere de siste sesongene. Det kan koste den ambisiøse klubben dyrt.

EVERTON - LEEDS 4-0: Søndag kveld banket Everton Leeds 4-0 på Goodison Park. Steve Watson scoret ett sjeldent hattrick og veteranen Duncan Ferguson noterte Evertons øvrige mål.

Leeds spilte semifinale i Champions League så sent som i 2001. Men i årets sesong kan Elland Road-laget gå en tøff fremtid i møte. Det ble bevist i nederlaget mot Everton.

Leeds ble rundspilt etter alle kunstens regler, og ligger på nedrykksplass etter at den syvende serierunden er gjennomført.

Men for Everton kan sesongen fort ende med suksess. Den solide manageren David Moyes leder ett lag uten de store stjernene ser en bort i fra Wayne Rooney, og mot Leeds viste laget at de har potensiale til å kjempe høyt oppe på den øvre halvdel av tabellen.

Flere spillere forsvunnet

Etter at David O'Leary fikk sparken før forrige sesong, har stjerner som Robbie Fowler, Robbie Keane, Rio Ferdinand, Olivier Dacourt og Jonathon Woodgate forlatt Elland Road.

Landsagsspillerne er erstattet av urutinerte spillere som Pennant, Morris og Johnson. Spissen Mark Viduka har uttrykt misnøye over tilværelsen i Leeds, og har hintet om at han kan tenke seg klubbskifte.

Forsvinner Viduka og Alan Smith er Leeds i alvorlig trøbbel. Manager Peter Reid leder en klubb med tom pengebok - og må satse på unge spillere og å hente nye spillere på lån i fremtiden.

HTML EMBED
Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus