*Nettavisen* Sport.

Leeds kan ryste Arsenal igjen

Foto: Reuters/Scanpix

Leeds holdt Arsenal til 1-1 i fjorårets FA-cup på Emirates og vi tror Leeds kan overraske igjen. Sjekk vårt oddstips.

Mandagens langoddsprogram er mildt sagt tynt og består kun av 18 objekter. Det er kamper fra Israel, Tyrkia, fransk cup, Kypros og Portugal på dagens liste, samt to kamper fra NHL. Heldigvis er det også en kamp fra FA-cupens tredje runde, der Arsenal tar imot det fordums storlaget Leeds United.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Angers - Monaco
Det er ikke lett å finne noe langskudd på et så begrenset utvalg, men denne franske cupkampen synes vi er litt skjevt satt oddsmessig. Monaco har riktignok hatt en katastrofesesong så langt og ligger faktisk sist i Ligue 2 etter nedrykket fra øverste nivå i vår. Angers har levert en helt grei høstsesong og ligger på niendeplass. Men nå har det vært juleferie og dette er i tillegg cup. Før eller siden vil det løsne for Monaco og hvorfor ikke spille på seg selvtillit i en cupkamp. I en åpen kamp synes vi 3,50 for borteseieren peker seg ut som mandagens eneste langskudd.

Dagens avslag
Mandagens langoddsprogram. Det er sørgelig å få presentert slike program som vi blir denne mandagen og det er svært lite som frister.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Arsenal - Leeds (0-1)
3. runde i FA-cupen. Etter en flott periode utover høsten, ble ikke avslutningen på desember spesielt god for Arsenal. De fem siste seriekampene ga ikke bedre uttelling enn 2-1-2. Etter skuffende 1-1 hjemme mot Wolverhampton tredje juledag, vant the Gunners 1-0 hjemme mot Queens Park Rangers på nyttårsaften. I London-derbyet mot Fulham mandag kveld ledet Arsenal lenge 1-0, men det var lite å si på at Fulham snudde den kampen i sin favør og vant 2-1. Riktignok ble Johan Djorou utvist midtveis i andre omgang, men Fulham var uansett det beste laget i den kampen i lange perioder. Mandag må Arsenal unnvære suspenderte Djorou, spissen Gervinho er reist på Africa cup og Robin van Persie blir hvilt, det samme kan være tilfelle med andre spillere. Vermaelen, Gibbs, Diaby, Sagna, Jenkinson, Santos og Wilshere er som tidligere alle skadet. Thierry Henry er debutklar, men er ventet å starte på benken.

Arsenal røk ut i kvartfinalen i denne turneringen forrige sesong etter 0-2 tap borte for Manchester United. Sesongen før ble det exit i den fjerde runden etter 1-3 tap borte for Stoke. Sesongen før der igjen kom Arsenal til semifinalen, der det ble 1-2 tap hjemme for Chelsea.

Etter en meget svak periode med kun ett poeng på fire kamper, fikk Leeds en etterlengtet opptur sist mandag med 2-1 seier hjemme over Burnley. Men seieren satt meget langt inne og seiersmålet kom sju minutter på overtid av Ross McCormack. Det var for øvrig tredje gangen denne sesongen at en scoring fra nevnte McCormack berget tre poeng for Leeds i sluttminuttene. I tillegg berget han ett poeng for Leeds borte mot Brighton 23. september med en scoring helt på slutten. Med tre poeng mot Barnsley ligger Leeds på åttendeplass med 38 poeng, kun ett poeng bak Hull på sjetteplass.

Robert Snodgrass er ute på ubestemt tid, kaptein Jonny Howson er fortsatt skadet og forsvarsspilleren Paddy Kisnorbo mister resten av sesongen etter å ha blitt skadet i kampen mot Burnley. Men heldigvis for Leeds er både Tom Lees og Darren O'Dea (begge forsvarsspillere) klare igjen etter skadefravær.

Leeds møtte faktisk Arsenal borte i samme runden i fjor og da endte kampen 1-1. Returkampen i Leeds endte med 3-1 seier til Arsenal. Sesongen før tok Leeds en råsterk seier borte mot Manchester United i den tredje runden (1-0). I den påfølgende runden maktet Leeds 2-2 borte mot Tottenham, men røk 1-3 i omkampen hjemme.

Norsk Tipping tilbyr seks ulike spill på denne kampen, kun et av spillene tilbys som singelspill. Det er svært interessant at Leeds har møtt tre topplag fra Premier League borte i FA-cupen de to foregående sesongene (inkludert Arsenal) og ikke tapt for noen av dem etter ordinær tid. Mandag møter de et klart svekket Arsenal og vi lar oss friste av handicapspillet 0-1. Det betyr at Leeds ikke må tape etter ordinær tid. Leeds klarte 1-1 forrige sesong i den samme runden og hvorfor skal de ikke klare det igjen?. Arsenal henger med i både Premier League og Champions League, og det liten grunn til å tro at Arsene Wenger opplever dette som den viktigste kampen dette halvåret. 3,30 er oddsen for at Leeds makter uavgjort eventuelt vinner kampen og et sedvanlig inneffektivt Arsenal som er uten sin klart viktigste spiller og goalgetter van Persie er ikke en umulig oppgave.

Spilleforslag mandag (innl.frist kl 20.40 og innsats kr 100):
Kamp 105 Arsenal - Leeds (0-1) 1,60 4,00 3,30
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.