RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leeds-sjefen trekker seg

John McKenzie, styreformann i gjeldstyngede Leeds United, trekker seg fra vervet sitt for å unngå å havne i en interessekonflikt i forhandlinger med potensielle investorer.

Klubben kunngjorde mandag at McKenzie ikke tar gjenvalg på generalforsamlingen neste tirsdag.

- Han har valgt å gjøre dette for å forsikre seg at det ikke blir noen interessekonflikt dersom han representerer nye investorer i forhandlinger med klubbens rådgivere eller kreditorer i løpet av de neste kritiske ukene, heter det ifølge Reuters i en pressemelding fra Leeds United Plc.

- Det er essensielt ikke bare å sikre tilgangen på penger, men også at klubben i fortsettelsen er i hendene på eiere og managere som virkelig bryr seg om klubben og som kan gi fansen den suksessen de virkelig fortjener, sier McKenzie selv i en uttalelse til pressen.

McKenzie tok over for sterkt kritiserte Peter Ridsdale i april i år. Til tross for forsøkene på å stramme inn og få klubben på beina igjen, har Yorkshire-klubben fortsatt en gjeld på svimlende 950 millioner kroner.

Leeds har solgt unna stjernespillere på rekke og rad de siste sesongene, både for å skaffe klubben inntekter og for å kutte høye kostnader. Laget som toppet Premier League for bare tre år siden, ligger i dag nest sist på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere