RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leeds vurderer Strachan

Leeds-ledelsen lanserer i dag Gordon Strachan som kandidat til den ledige managerjobben, etter at Eddie Gray mandag ble løst fra kontrakten.

Strachan var svært populær blant Leeds-fansen da han spilte for klubben. Han var sentral på laget som vant ligaen i 1992, og har etter hvert blitt en respektert manager.

Hoppet av i Soton
Skotten startet sin managerkarriere i Coventry i 1996, og var i Midlands-klubben frem til han overtok Southampton for tre år siden. Etter å ha tatt sørkyst-laget til FA-cupfinalen i fjor, forlot han klubben til Claus Lundekvam i vår.

Leeds-direktør Peter Lorimer ønsker å avklare managersituasjonen så snart som mulig. Klubben rykket som kjent ned fra Premier League, og vil selvsagt gjøre alt for at oppholdet blant de nest beste skal bli så kortvarig som mulig.

Travelt
Også Crystal Palace-manager Ian Dowie og Hearts Craig Kevein har vært nevnt som mulige kandidater til den ledige jobben på Elland Road.

- Det er viktig at vi finner rett mann, men vi har det travelt. Spillerne samles for å starte oppkjøringen om åtte uker, og den nye manageren må komme raskt i gang med forberedelsene til sesongen så snart som mulig, sier Lorimer til Sky Sports.

- Flere navn har vært nevnt, blant dem Gordon Strachan. Han er helt klart en vi vil diskutere nærmere.

- Han har de nødvendige kvalitetene, og har bevist at han er en meget dyktig manager.

- Ian Dowie har også vært nevnt. Han gjør det også bra som manager, men er under kontrakt, sier Lorimer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere