Lege oppdaget nakkeskade hos Crosby

Foto: Jamie Sabau (Getty Images)

Alvorlig for NHLs største stjerne.

29.01.12 15:48

Pittsburgh (NTB-Reuters): Pittsburgh Penguins superstjerne Sidney Crosby har pådratt seg en alvorlig nakkeskade i tillegg til hjernerystelse, sa NHL-klubben lørdag.

Crosby har vært ute av spill siden tidlig i desember, da han igjen ble rammet av symptomene som har holdt ham borte fra isen mesteparten av det siste året.

Nylig var han til undersøkelse hos nevrologen Robert Bray i Los Angeles. Der ble nakkeskaden oppdaget. Crosbys agent Pat Brisson sier til TV-kanalen CBC i Canada at spilleren kan ha fått brudd i to nakkevirvler da han ble taklet av Boston-spiller David Krejci 5. desember.

- Dr. Brays diagnose er at Sidney Crosby pådro seg en nakkeskade i tillegg til hjernerystelse. Han mener at nakkeskaden nå er helt leget, heter det i en uttalelse fra Penguins.

- Funnene vil bli evaluert av uavhengige spesialister. Det viktigste er at Sidney blir helt frisk igjen, og vi fortsetter å jobbe for at det skal skje.

Crosby er NHLs største stjerne og mest populære spiller. Vedvarende symptomer som følge av flere hjernerystelser førte til at han mistet de 41 siste kampene forrige sesong og de første 20 denne sesongen før han omsider var tilbake på isen i november.

Han scoret 12 poeng på åtte kamper før han ble skadet igjen, og han har ikke spilt siden 5. desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.