*Nettavisen* Sport.

Legendarisk bakketempo tilbake?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sylvain Chavanel vil lade opp til klassikerne i Paris-Nice.

17.01.12 21:14

For svært mange er Paris-Nice rittet som markerer at sesongen virkelig er i gang. Slik er det også for den franske rytteren Sylvain Chavanel.

Omega Pharma-Quick Step-syklisten har flere ganger gjort seg bemerket i «The race to the sun».

Det franske storrittet vil i 2012 arrangeres fra fjerde til ellevte mars.

- Som mange andre ryttere er det første målet mitt Paris-Nice. Det er rittet som virkelig starter sesongen min, og fra der til slutten av april er den første virkelige viktige perioden min, sier 32-åringen ifølge Cyclingnews.

Les også: Inviteres til Hushovd og BMC

Ble nummer tre i 2009
I 2009 gjorde han sin beste prestasjon i det ukes lange rittet, med én etappeseier og tredjeplass i sammendraget.

- Et godt Paris-Nice ville være en fremskutt plass i sammendraget og en etappe. Slik jeg har hatt for vane de siste årene, før han legger til: - Bortsett fra i fjor da, men det var spesielt fordi jeg var syk.

Ruten for rittet har ikke blitt offentliggjort, men i likhet med andre store ritt slipper ikke Paris-Nice unna ryktebørsen.

Lokalmedia i Frankrike har lansert noen av etappene. Blant annet sies det at bakketempoen opp legendariske Col d’Eze er tilbake.

Bakken har vært fast innslag i alle år, men man må tilbake til 2001 for å vinne den siste bakketempoen. Den gangen vant Dario Frigo den etappen.

- Det er tempoen på Col d’Eze og alt det, så det er et skikkelig Paris-Nice. En slags retur til gamle dager. Det er en fin rute. Kanskje vil de ha flere vanskeligheter for å forhindre et kjedelig ritt, slik som vi fikk i fjor, slår han fast.

Blir venn med procycling.no på Facebook!

Tony Martin vant i 2011
Spenningen i 2011-utgaven ble i realiteten avgjort da Tony Martin smadret konkurrentene på tempoetappen, som ble avholdt på rittets sjette dag.

Chavanel, som var kjent som en habil temposyklist tidligere i karrieren, har som mål å finne tilbake til noe av sitt gamle jeg når det kommer til tempokjøring.

- En bakketempo er noe helt annet, men uansett, jeg håper å kunne finne rytmen igjen på tempo ved å trene mer på temposykkelen, lyder det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.