RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legendarisk bakketempo tilbake?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Sylvain Chavanel vil lade opp til klassikerne i Paris-Nice.

For svært mange er Paris-Nice rittet som markerer at sesongen virkelig er i gang. Slik er det også for den franske rytteren Sylvain Chavanel.

Omega Pharma-Quick Step-syklisten har flere ganger gjort seg bemerket i «The race to the sun».

Det franske storrittet vil i 2012 arrangeres fra fjerde til ellevte mars.

- Som mange andre ryttere er det første målet mitt Paris-Nice. Det er rittet som virkelig starter sesongen min, og fra der til slutten av april er den første virkelige viktige perioden min, sier 32-åringen ifølge Cyclingnews.

Les også: Inviteres til Hushovd og BMC

Ble nummer tre i 2009
I 2009 gjorde han sin beste prestasjon i det ukes lange rittet, med én etappeseier og tredjeplass i sammendraget.

- Et godt Paris-Nice ville være en fremskutt plass i sammendraget og en etappe. Slik jeg har hatt for vane de siste årene, før han legger til: - Bortsett fra i fjor da, men det var spesielt fordi jeg var syk.

Ruten for rittet har ikke blitt offentliggjort, men i likhet med andre store ritt slipper ikke Paris-Nice unna ryktebørsen.

Lokalmedia i Frankrike har lansert noen av etappene. Blant annet sies det at bakketempoen opp legendariske Col d’Eze er tilbake.

Bakken har vært fast innslag i alle år, men man må tilbake til 2001 for å vinne den siste bakketempoen. Den gangen vant Dario Frigo den etappen.

- Det er tempoen på Col d’Eze og alt det, så det er et skikkelig Paris-Nice. En slags retur til gamle dager. Det er en fin rute. Kanskje vil de ha flere vanskeligheter for å forhindre et kjedelig ritt, slik som vi fikk i fjor, slår han fast.

Blir venn med procycling.no på Facebook!

Tony Martin vant i 2011
Spenningen i 2011-utgaven ble i realiteten avgjort da Tony Martin smadret konkurrentene på tempoetappen, som ble avholdt på rittets sjette dag.

Chavanel, som var kjent som en habil temposyklist tidligere i karrieren, har som mål å finne tilbake til noe av sitt gamle jeg når det kommer til tempokjøring.

- En bakketempo er noe helt annet, men uansett, jeg håper å kunne finne rytmen igjen på tempo ved å trene mer på temposykkelen, lyder det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere