*Nettavisen* Sport.

Legende ble årets pokerspiller

Legenden Thor Hansen er kåret til årets pokerspiller i Norge 2005.

06.01.06 00:57

Thor Hansen er Poker-Norges «Grand old man» og hadde fløyet inn ens ærend fra San Fransisco for å være med på turneringen i Oslo torsdag kveld. I finalen møtte han Sverre Krogh Sundbø. I den avgjørende hånda hadde Sverre tress i konger, mens Thor hadd flush.

Kåringen ble gjort i regi av Vi Menn, og fant sted på utestedet John Dee i Oslo torsdag kveld. Bladets lesere fikk anledning til å stemme på fem spillere en jury hadde plukket ut, og de to beste spilte om den prestisjetunge tittelen og et flott trofé torsdag kveld. Det trofeet kunne altså Hansen løfte like etter midnatt.

Blir snart danket ut
- Det var veldig gøy. Jeg vet jo at dette var den første trofeet som ble utlyst i Norge, men det kommer til å bli mange flere, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Hansen er Norges mest kjente pokerspiller og ble nummer tre i den siste VM-øvelsen i Las Vegas i 2005, noe han fikk 55.790 dollar for. Poker har fått en boom i Norge, og Hansen tror at den bare vil fortsette, og at han snart blir danket ut av yngre krefter.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er bare begynnelsen. De kommer til å bli bedre og bedre. De har så mye hjelpemidler og kan så mye mer og regner ut forskjellige prosenter. Jeg har hatt det i meg i alle år, men har aldri hatt noen statistikker, sier Hansen.

Europamester
Sverre Krogh Sundbø vant 1,4 millioner kroner da han ble nummer to i poker-EM i London. Oslogutten fikk også tittelen Europamester ettersom vinneren, Tony Guoga, er fra Australia.

De tre andre som var nominert og satt rundt bordet torsdag, var Espen Saltnes, Torstein Iversen og Thomas Middelthon.

Espen Saltnes var beste nordmann under hovedturneringen i poker-VM i Las Vegas. Bergenserens 113. plass er meget imponerende med tanke på at hele 5.619 spillere deltok. På John Dee endte ghan på fjerdeplass.

Torstein Iversen, som i likhet med Krogh Sundbø medlem av The Norsemen, har to ganger denne sesongen spilt seg fram til finalebord i EPT. Han ble nummer tre, mens Thomas Middelthon som vant Master of Classics i Amsterdam, en av de største turneringene i Europa, ble nummer fem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag