*Nettavisen* Sport.

Legende langer ut mot Rabobank

Foto: CG (©TDWSport.com)

- Den eneste som av og til våger å fortelle sannheten er Adri van Houwelingen.

03.06.12 18:42

Rabobank er kjent for å dyrke frem talent etter talent via sitt kontinentallag.

To av Nederlands største sykkelstjerner, Robert Gesink og Bauke Mollema, har begge gått veien via talentlaget. Nå er begge to i Rabobanks topplag, og blant de sykkelelskende nederlendere setter sin lit til.

Spesielt Robert Gesink har vært nevnt blant de store favorittene i Tour de France de senere årene. Men 25-åringen har aldri fått det helt til. Ofte er det uhell som har satt den klatreglade Rabobank-rytteren ut av spill.

- Feil miljø
Nå kommer den nederlandske sykkellegenden Michael Boogerd med et kritisk utspill rettet mot Rabobank.

- Tour de France nærmer seg med stormskritt, skriver Boogerd i sin siste spalte i Telesport.

- Robert Gesink og Bauke Mollema er to ryttere som allerede har bevist sin status, og jeg er overbevist om deres evner. Men jeg er i tvil om at de er i det rette miljøet for å prestere godt i touren. For å si det enkelt: De er kanskje på feil lag.

Boogerd var selv i Rabobank i ett tiår, og kjenner dermed miljøet i det nederlandske storlaget godt. Han mener laget ikke er strenge nok overfor sine talenter.

- For ofte virker det som at talentene ikke kan gjøre noe galt i Rabobank. Alt blir sett på som en investering i fremtiden. Det blir alltid fremmet formidlende omstendigheter. Den eneste som av og til våger å fortelle sannheten er Adri van Houwelingen.

Takler ikke presset
39-åringen mener nå at lagets ledere må bli minnet på ansvaret de har.

- Disse guttene har haugevis av euro. Av egen erfaring, vet jeg hvor viktig det er å hele tiden bli minnet på ditt ansvar som leder, fra sjefene i laget. La meg si at jeg er fan av Gesink. Men i mine øyne, skinner han for mye i ritt der det er lite press på ham.

Robert Gesink sikter seg i år for fullt inn mot Tour de France. Hittil i år, er hans eneste resultat sammenlagtseieren i Tour of California.

Siste oppkjøringsritt for fjellgeiten er Sveits rundt, hvor han stiller på et knallsterkt lag, som også inneholder blant annet Bauke Mollema og Steven Kruijswijk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag