Rabobank er kjent for å dyrke frem talent etter talent via sitt kontinentallag.

To av Nederlands største sykkelstjerner, Robert Gesink og Bauke Mollema, har begge gått veien via talentlaget. Nå er begge to i Rabobanks topplag, og blant de sykkelelskende nederlendere setter sin lit til.

Spesielt Robert Gesink har vært nevnt blant de store favorittene i Tour de France de senere årene. Men 25-åringen har aldri fått det helt til. Ofte er det uhell som har satt den klatreglade Rabobank-rytteren ut av spill.

- Feil miljø
Nå kommer den nederlandske sykkellegenden Michael Boogerd med et kritisk utspill rettet mot Rabobank.

- Tour de France nærmer seg med stormskritt, skriver Boogerd i sin siste spalte i Telesport.

- Robert Gesink og Bauke Mollema er to ryttere som allerede har bevist sin status, og jeg er overbevist om deres evner. Men jeg er i tvil om at de er i det rette miljøet for å prestere godt i touren. For å si det enkelt: De er kanskje på feil lag.

Boogerd var selv i Rabobank i ett tiår, og kjenner dermed miljøet i det nederlandske storlaget godt. Han mener laget ikke er strenge nok overfor sine talenter.

- For ofte virker det som at talentene ikke kan gjøre noe galt i Rabobank. Alt blir sett på som en investering i fremtiden. Det blir alltid fremmet formidlende omstendigheter. Den eneste som av og til våger å fortelle sannheten er Adri van Houwelingen.

Takler ikke presset
39-åringen mener nå at lagets ledere må bli minnet på ansvaret de har.

- Disse guttene har haugevis av euro. Av egen erfaring, vet jeg hvor viktig det er å hele tiden bli minnet på ditt ansvar som leder, fra sjefene i laget. La meg si at jeg er fan av Gesink. Men i mine øyne, skinner han for mye i ritt der det er lite press på ham.

Robert Gesink sikter seg i år for fullt inn mot Tour de France. Hittil i år, er hans eneste resultat sammenlagtseieren i Tour of California.

Siste oppkjøringsritt for fjellgeiten er Sveits rundt, hvor han stiller på et knallsterkt lag, som også inneholder blant annet Bauke Mollema og Steven Kruijswijk.