*Nettavisen* Sport.

Legende legger opp for andre gang

Foto: AP

Men er det virkelig slutt for Brett Favre?

11.02.09 17:04

Brett Favre er sannsynligvis et av få navn mange nordmenn kjenner fra idretten amerikansk fotball. Quarterbacken spilte for Green Bay Packers i mange år og vant blant annet Super Bowl i 1997.

Den påfølgende sesongen ledet han laget sitt til nok en Super Bowl, men tapte da for Denver Broncos.

Superstjerne
Suksess med Packers var en del av karrieren hans, Favre vant også flere individuelle titler, blant annet er han en av fire spillere som har blitt kåret til ligaens mest verdifulle spiller tre ganger.

39-åringen har også en mengde rekorder i NFL. Bare hør på dette: flest touchdownpasninger i karrieren (464), flest antall yards kastet (65.127) og flest antall vellykkede pasninger i karrieren (5720). I tillegg har han blant annet figurert i filmen «Alle elsker Mary»

Favre var i Atlanta Falcons sin første sesong i NFL, men ble deretter sendt til Green Bay. Der skulle han bli i femten år og det var der han oppnådde de største høydepunktene i karrieren.

La opp - men kom tilbake
Men i 2008 var eventyret over. Favre bestemte seg for å legge opp. I et tårevått møte med pressen annonserte Favre sin avgjørelse. En legende var ferdig. Trodde man i alle fall.

For da sommeren nærmet seg, begynte også spekulasjonene å gå om at Favre ikke var ferdig som spiller. Etter hvert bekreftet også Favre dette. Han så ikke seg selv ferdig med karrieren. Han hadde mer å gi.

Dermed returnerte Favre til NFL, men ikke til klubben han hadde vært i nesten hele karrieren. Favre skrev under for New York Jets, mot at Green Bay Packers mottok kompensasjon for spilleren. Karrieren i Jets startet bra, men etter hvert slet Favre med skulderplager.

Laget mislyktes med å nå sluttspillet og nå har altså Favre sagt at nok er nok. Det blir med én sesong i New York, Favre legger opp for andre år på rad.

Ingen vil derimot være sikker på at det er slutt for godt. Superstjernen sa nemlig nei til å ha en ny pressekonferanse og forhørte seg om muligheten for å bli frigitt fra kontrakten med Jets, slik at han står fritt dersom han skulle ønske å fortsette karrieren.

- Folk er vel lei av å se meg gråte nå, sier Favre til ESPN, etter å ha besluttet å ikke ha noen pressekonferanse.

Så spørs det om han selv er så lei av å kaste ballen at han gir seg for godt denne gangen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.