RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legende legger opp

Foto: DOUG PENSINGER (Afp/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men først skal han prøve å bidra til å vinne Tour de France for tiende gang.

George Hincapie er utvilsomt en av de mest legendariske rytterne som fortsatt er en del av sykkelfeltet.

Amerikaneren som fyller 39 år dagen før Tour de France starter har vært proff siden 1994. Siden den gang har han bare kjørt for amerikanske lag: Motorola (1994-1996), US Postal Service (1997-2004), Discovery Channel Pro Cycling (2005-2007), Team Highroad/Columbia (2008-2009) og BMC (2010-2012).

I alle lag har han vært en av de viktigste hjelperytterne for sine kapteiner. Han var med på alle de sju triumfene til Lance Armstrong, den første triumfen til Contador og selvsagt også da Cadel Evans vant i fjor.

Skal bli familiemann
Mandag annonserte han at 2012 blir hans siste sesong som syklist. Etter sesongen skal sykkelen legges vekk og familielivet prioriteres.

- Det har ikke vært lett å falle ned på denne avgjørelsen. Jeg kom til konklusjonen av at jeg ønsket å gi meg mens jeg fortsatt har noe å bidra med, sier Hincapie ifølge en pressemelding.

Les også:Hushovds viktigste hjelper

Cadel Evans tok imot beskjeden med tristhet. Den regjerende Tour de France-mesteren vet hvor viktig Hincapie kan være.

- I likhet med mange sykkelfans håper jeg at han ombestemmer seg. Han er fantastisk og er selve kjernen i laget. Ikke bare som road-captain, men også utenfor rittsituasjoner.

- Nå ønsker jeg å vinne Tour de France, slik at han kan rulle inn på Champs Elysées som en vinner. Det ville vært en fin måte å betale ham tilbake på etter alt han har ofret for meg de siste årene.

Har løftet BMC opp til topp
Også Hincapie er klar på at han fortsatt er klar for å gi jernet resten av sesongen. Amerikaneren eier allerede et eget firma som blant annet er med og drifter et kontinentallag, så helt ut av sporten forventer ikke den rutinerte syklisten at han havner.

Heller ikke lagsjef i BMC, Jim Ochowicz, hadde håpet på et slikt utfall.

- George var den første storrytteren som hadde tro på dette prosjektet. Han har ledet laget gjennom disse tre årene.

Les også:«En ære å ta del i krigen»

Til tross for at Hincapie alltid gir alt for kapteinene har han også noen minneverdige opplevelser etter å ha kjørt inn egne resultater.

Karrierehøydepunktet kom nok i 2005 da han vant en av kongeetappene i Tour de France. Det var siste gang Lance Armstrong vant touren og første gang Hincapie fikk en eneste mulighet til å vinne selv. Han har også en andreplass i Paris-Roubaix fra 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere