RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legende skal trene Frisk

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JUNG YEON-JE
Sist oppdatert:
Frisk Asker har sikret seg den finske legenden Esa Tikkanen som trener neste sesong. Wayne Gretzkys tidligere rekkekamerat var ønsket av flere finske toppklubber.

Esa Tikkanen var en del av Edmonton Oilers' fantastiske lag på slutten av 1980-tallet. Der spilte han i samme rekke som Wayne Gretzky og Jari Kurri. Med Oilers vant han Stanley Cup fire ganger, og da han ble tradet til New York Rangers i 1994, var han en av hovedmennene bak Rangers' første tittel siden 1940.

Vant Stanley Cup fem ganger
Med fem Stanley Cup-titler er han blant de mestvinnende spillerne i NHL.

Nå skal han tjene til livets opphold i den norske eliteserien.

Torsdag ble han enig med Frisk Asker om å overta som trener i klubben.

- Det er helt rått, jubler sportslig leder Bjørn Erevik i Frisk Asker.

Klubben kom i kontakt med Tikkanen gjennom agenter og har jobbet lenge med å få ham på plass. Men til tross for Tikkanens store navn, så blir han ingen dyr mann for askerklubben.

- Økonomisk er det innenfor de rammer som vi hadde satt av til ny trener. Så det blir ikke mer enn vi hadde anledning til å gi, sier Erevik til TV 2 Nettavisen.

Starter 1. juni
Og Frisk Asker hadde kamp om å sikre seg 40-åringen.

- Han har vært involvert rundt Finlands landslag, så han er forholdsvis fersk som trener. Men han var ønsket av flere finske klubber. Selv om han ikke har så mye trenererfaring, så har han en spiller-cv som er helt unik, sier Erevik.

Planen er at Tikkanen begynner i jobben 1. juni og jobber en måned før han drar på ferie. I første omgang har partene blitt enig med en ettårskontrakt.

- Vi har hatt suksess med Stanley Cup-vinnere som trener før vi, sier Erevik, og sikter til Serge Boisvert som førte til NM-gull da han trente laget.

Tikkanen spilte totalt 877 kamper i NHL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere