RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legende trekker seg fra VM

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
52-åringen trekker seg etter å ha blitt linket til doping.

Det har stormet rundt evigunge Jeannie Longo i det siste.

Det kom i forrige uke frem at 52-åringen hadde brutt meldeplikten tre ganger. I går innrømmet den tidligere dopingdømte syklisten Joseph Papp at han hadde solgt dop til Longos ektemann og trener Patrice Ciprelli.

Onsdag ble det klart at kvinnen med både OL-gull og VM-gull ikke deltar i årets verdensmesterskap i København.

- Jeannie Longo, som er sterkt påvirket av urettferdige beskyldninger, er ikke i fysisk eller psykisk stand til å forsvare sine sjanser på det høyeste nivået, sier hennes advokater Bruno Ravaz og Pierre Albert ifølge velonation.

Longo har hatt en lang og meget suksessfull karriere. Hun vant sitt første VM-gull tilbake i 1985, og da tok hun likså greit tre på rappen. Til sammen har hun hele ni VM-titler (bane og landevei) og ett OL-gull. Minst like imponerende er de 59 franske mesterskapsseierne.

Nå trekker hun seg altså fra VM-fellesstarten, og VM mister en av de største legendene på kvinnesiden innen sykling, og blir en attraksjon fattigere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere