RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stavhopper Cathrine Larsåsen i aksjon under Diamond League-stevnet Bislett Games på Bislett Stadion.
Stavhopper Cathrine Larsåsen i aksjon under Diamond League-stevnet Bislett Games på Bislett Stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Legende vil forandre friidretten

Den tidligere stavkjempen Sergej Bubka har store planer dersom han blir valgt til ny president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Bubka offentliggjorde i januar at han akter å utfordre britiske Sebastian Coe i kampen om presidentvervet. Den sittende IAAF-presidenten, senegalesiske Lamine Diack, har vært friidrettens øverste sjef de siste seks årene. Nå gir han seg.

Sergej Bubka bekrefter nå at han i framtida ønsker at internasjonal friidrett skal styres mer som en forretningsvirksomhet.

– Vi er veldig heldige som er nummer 1-idretten i olympisk sammenheng. I hjertet av min agenda ligger en grundig gjennomgang av friidretten. Den må gjøres for å gjøre idretten mer spennende og mer attraktiv, sier Bubka.

Sergej Bubka håper på å bli ny internasjonal friidrettspresident.

– Min intensjon er å løse noen klare utfordringer. Det handler om hvordan vi skal engasjere ungdommen og hvordan vi skal hjelpe de nasjonale forbundene med innovasjon og finanser, slik at de får enda større suksess, tilføyer han.

Må bli et selskap

I Bubka og Coes velmaktsdager på friidrettsbanen, tiltrakk stevnene seg et stort TV-publikum verden over. De største stjernene skapte i tillegg overskrifter i enhver stor avis. Slik er det ikke lenger.

Mangel på personligheter, et aldrende publikum, en forvirrende terminliste og minimal interesse på det nordamerikanske kontinentet, er noen av problemene sporten står overfor. De mørke skyggene fra de siste tiårenes dopingskandaler bidrar heller ikke i positiv retning.

– Vi må organisere oss som en forretningsvirksomhet, mener Bubka, som svært gjerne vil ansette en administrerende direktør for all internasjonal friidrett.

– Vi bør etablere en gruppe med forretningsfolk som kan dele erfaringer og kunnskap med idretten vår. Vi må styre kontoret vårt som et selskap, men aldri glemme kjærligheten til friidretten, sier den olympiske mesteren fra 1988.

Avgjøres i august

Bubka sitter i dag i Den internasjonale olympiske komité (IOC). Han mener regionale og nasjonale forbund i framtiden må læres opp til å bli lokale markedsavdelinger for idretten som kan generere inntekter i sine områder.

Hvem som blir ny friidrettspresident, blir klart under IAAF-kongressen i Shanghai i august. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere