RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gregory Shamus (AFP)

Legendekeeper gjør comeback

Sist oppdatert:
Tidenes beste ishockeykeeper snører på seg skøytene igjen.

Dominik Hasek regjerte i mål i NHL på 90-tallet og store deler av 2000-tallet.

Etter å ha vunnet Stanley Cup for Detroit Red Wings i juni i fjor, la han opp for andre gang.

Comeback for moderklubben
Men 44-åringen klarte heller ikke denne gangen å holde seg lenge borte fra isen. Nå skal han spille for den tsjekkiske klubben der han startet karrieren sin, HC Pardubice.

- Jeg er veldig glad for å ha signert for klubben. Det er en klubb jeg tidligere har vært mange år i, og jeg kunne aldri spilt for noen annen klubb i Tsjekkia. Nå gleder jeg meg til neste sesong, sier Hasek på en pressekonferanse tirsdag, ifølge tsn.ca.

Hasek hjalp klubben til tsjekkisk mesterskap både i 1987 og 1989.

Flere meritter
Men stjernekeeperen har langt flere medaljer i premieskapet.

Seks ganger har han vunnet Vezina-troféet for NHLs beste keeper, og to ganger har han vunnet Hart-troféet for ligaens mest verdifulle spiller.

Under OL i 1998 tok han gull med Tsjekkia. I tillegg har han altså vunnet det gjeveste troféet en ishockeyspiller kan vinne, Stanley Cup. Det gjorde han med Red Wings både i 2002 og 2008.

Tøffere å gjøre comeback nå
Etter seieren i 2002 la spilleren med kallenavnet "The Dominator" opp, men han returnerte til NHL i 2003/04-sesongen. Den gang gikk det svært bra, men Hasek tror det kan bli tøffere nå.

- Comebacket vil ikke bli lett. Vi har store mål i Pardubice. Jeg snakker helst ikke om alderen min, men å returnere til topphockey er tøft. Jeg vil fortsette å vinne, og jeg gleder meg til det, sier han.

Håper på nytt OL-gull
Dersom også dette comebacket blir suksessfullt har han et håp om å gjenta bedriften fra 1998.

- Å få spille i nok et OL vil være en stor motivasjon for meg på trening, sier han, men innrømmer at han ikke vet om de tsjekkiske trenerne vil ha ham på laget.

Hasek vant i sin karriere 389 kamper i NHL. Han startet NHL-karrieren i Chicago Blackhawks, men har også spilt for Ottawa Senators, Buffalo Sabres og altså Red Wings.

I første omgang er Haseks kontrakt med HC Pardubice på et år, men klubben har en opsjon på å forlenge med ytterligere et år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere