*Nettavisen* Sport.

Legenden åpner opp om Manchester City-eiernes oppkjøpsforsøk: - Hun sa hun var Liverpool-supporter

Liverpool v AFC Bournemouth - Premier League - Anfield Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his sides first goal of the game with teammates during the Premier League match at Anfield, Liverpool.

Ifølge tidligere spiller og manager Graeme Souness kunne Liverpool fort hatt arabiske eiere.

Graeme Souness avslører at Abu Dhabi-gruppen forsøkte å kjøpe Liverpool.

Det var under Sky Sports-programmet «The Football Show» at den tidligere Liverpool-kapteinen og manageren kom med avsløringen om Manchester Citys eiergruppe.

Ifølge Souness, som selv hadde Anfield som hjemmebane under storhetsårene 1978-1984, skal han ha hatt en samtale med Amanda Staveley i Dubai for flere år siden.

Les også: Premier League-stjerne knivranet og slått i sitt eget hjem

Møttes i Dubai

Staveley bistår i dag den Saudi-Arabiske eiergruppen som forsøker å kjøpe opp Newcastle, men i 2008 var hun involvert i Sheikh Mansours jakt på å kjøpe en fotballklubb i England.

- Jeg dro til Dubai for 12-13 år siden og bodde på Atlantis Hotell. Jeg kom dit tidlig på ettermiddagen og gikk rundt på hotellet med kona og sønnen min, før vi gikk på Nobu restaurant som var helt tom rett etter lunsj, sier Souness ifølge The Mirror.

Les også: Premier League har fått beskjed: - De planlegger å kjøpe klubben

Skotten beskriver deretter situasjonen som oppstod da han møtte på Staveley.

- På vei ut kom det noen bort og introduserte seg som Amanda. Hun sa hun var Liverpool-supporter. Underveis i samtalen sa hun at hun var ansvarlig for overtakelsen til Abu Dhabi-familien av Manchester City.

Klikk på bildet for å forstørre. File photo dated 18-05-2017 of Graeme Souness.

Graeme Souness snakket ut om Manchester City-eiernes oppkjøpsforsøk hos Sky Sports. Foto: Steven Paston (Pa Photos)

Klikk på bildet for å forstørre. DIC negotiator Amanda Staveley takes her seat before Liverpool took on Chelsea in their UEFA Champions League semi-final football match against Liverpool at Anfield in Liverpool, north west England, April 22, 2008. The game finished 1-1. AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Amanda Staveley har vært og er sentral i flere oppkjøp av Premier League-klubber. Her fotografert på Anfield i 2008. Foto: Paul Ellis (AFP)

«Men for fem minutter siden sa du at du var Liverpool-supporter. Hvorfor tok du dem ikke med til Liverpool?», skal Souness ha svart.

- Hun sa: Jeg prøvde og prøvde, men Gillett og Hicks (Liverpools tidligere eiere journ anm) var så vanskelige å ha med å gjøre. Så vi droppet det og gikk til slutt, minnes Souness.

Forretningskvinnen bistod som megler da Abu Dhabi-gruppen kjøpte seg inn i Manchester City.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

Ble ikke noe av

Det var på den tiden godt kjent at «Dubai International Capital-group» som på den tiden ble ledet av Sheikh Mohammed, som er nåværende City-eier Sheikh Mansours svigerfar, nærmet seg en avtale om å kjøpe 49 prosent av Liverpool. Staveley var ifølge rapportene på den tiden tiltenkt en rolle i klubbens styre, skriver Mirror.

Staveley var blant annet tilstede under Liverpools Champions League-oppgjør mot Chelsea på Anfield i 2008. Kampen endte 1-1 etter et selvmål av John Arne Riise fem minutter på overtid.

Avtalen skal altså ha falt igjennom på grunn av at det skal ha oppstått flere problemer med Hicks og Gillett. De to eierne skal på dette tidspunktet ha gått tom for penger. De ble i 2010 enige med Fenway Sports Group om et salg.

De amerikanske eierne har de siste ti årene bygget opp klubben til å bli en stormakt i europeisk fotball igjen.

Les også: Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle nærmer seg. Det får Amnesty-sjefen til å riste på hodet: - Han er den største skurken

Nytt forsøk

Staveley er i disse dager involvert i nok et oppkjøpsforsøk i Premier League. Hun skal sammen med flere andre investorer, har en intensjon om å kjøpe Newcastle.

Det er Saudi-Arabias nasjonale fond (PIF) med representant Yasir Al-Rumayyan i spissen som planlegger å sikre seg 80 prosent av eierskapet, mens Amanda Staveley og brødrene David og Simon Reuben vil fordele de resterende 20 prosentene.

Klikk på bildet for å forstørre. File photo dated 07-03-2018 of Saudi Arabia's crown prince Mohammad bin Salman.

Saudi Arabias kronprins Mohammad bin Salman vil kjøpe Newcastle. Foto: Victoria Jones (Pa Photos)

Det er ventet at Yasir Al-Rumayyan vil bli klubbens nye styreformann dersom de lykkes med oppkjøpet.

Det saudiarabiske statsfondet (PIF), som styres av Kronprins Mohammed bin Salman.

Avisene skriver at prislappen for Newcastle United trolig vil ligge på cirka 340 millioner pund - cirka 4,4 milliarder kroner etter dagens kurs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag