*Nettavisen* Sport.

Legenden ble knust

Mange mener han er en av tidenes beste quarterbacker. I Super Bowl XLVIII så han ut som en av de verste.

03.02.14 11:10

HTML EMBED

SEATTLE – DENVER 43-8:

NEW JERSEY (Nettavisen): Peyton Manning (37) ble lørdag servert prisen som den viktigste spilleren i National Football League (NFL), og fikk utmerkelsen «Årets offensive spiller» til dessert.

Søndag fikk han bare vondt i magen.

Jyplingen Russell Wilson (25), som bare spiller sin andre sesong i NFL, traff med pasning etter pasning, mens Mannings trusler ble avverget av det knallsterke forsvaret til Seattle Seahawks.

Resultatet ble en utklassing av de helt sjeldne.

Russell Wilson fullførte 18 pasninger på 25 forsøk og endte med 206 yards. Peyton Manning lå høyere enn dette, faktisk, med 34 fullførte pasninger og 280 yards, men han bommet også med hele 15 forsøk.

- Vi visste at de hadde et godt forsøk og at det var raske, men det handlet for oss likevel om at vi måtte gjøre jobben vår. Det klarte vi ikke, oppsummerer Peyton Manning.

Han velger å se på dette som at Broncos møtte et bedre lag.

- Seattle er et meget godt lag. De fortjente å vinne i dag.

Ikke til å tro
Metlife Stadium er et nytt stadion, som åpnet i 2010, som tar 82.500 tilskuere og som kostet 1,6 milliarder dollar å bygge. Under Super Bowl XLVIII presset mann inn 29 til, slik at tallet på tilskuere endte på 82.529.

De fleste trodde nok knapt det de fikk se.

Seattle Seahawks sparket i gang matchen med et smell. Og traff Denver Broncos midt i ansiktet. Det endte med at Cliff Avril taklet Knowshon Moreno i Denvers endzone for en såkalt «safety» - og Seattle tok ledelsen 2-0 umiddelbart.

Senere spilte Seahawks seg fram til to field goals, takket være Russell Wilsons effektive dirigering fra quarterbackposisjonen.

Steven Hauschka scoret på begge, og dermed ledet Seattle 8-0 etter det første kvarteret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB scanpix

Grusomt for Manning
Andre kvarter gjorde bare vondt verre for quarterbacklegenden Peyton Manning. Han fikk veldig lite hjelp av lagkameratene sine og klappet sammen under presset.

Først kjempet Marshawn Lynch ballen over streken til en touchdown etter et langt og klokt angrep i Russell Wilsons regi.

Deretter ble en pasning fra Peyton Manning snappet opp av Malcolm Smith i Seattle, som løp 69 yards for en touchdown.

Midtveis i kampen ledet Seattle 22-0!

Jermaine Kearse vartet opp med en herlig touchdown i tredje kvarter, da han besvarte flere taklingsforsøk med å spinne unna Broncos forsvarsspillere og løpe 23 yards inn i endzone.

36-0!

Denver Broncos reduserte differansen til 36-8 før tredje kvarter var ferdigspilt, etter en touchdown av Demayrius Thomas.

Russell Wilson var imidlertid ikke ferdig med ydmykelsen av legenden Manning. Han passet fram Doug Baldwin til touchdown tidlig i fjerde kvarter. 43-8.

Manning fikk rett og slett ingenting til å stemme. 37-åringen uttalte allerede før kampen at han ikke ønsker å legge opp, og den beslutningen står nok enda sterkere nå som han virkelig har fått noe å revansjere.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED

Se pauseshowet her:

HTML EMBED

Endringer på vei
Begge lag går selvfølgelig endringer i møte, slik alle suksessrike lag gjør i ligaer som praktiserer lønnstak.

Ifølge NFL Networks Ian Rapoport vil Michael Bennett få en kraftig lønnsøkning. Han er hovedprioriteringen til Seattle Seahawks. Seattle vil også forsøke å få Golden Tates signatur på en ny kontrakt, men det er usikkert om begge får plass under lønnstaket.

Både Earl Thomas og Richard Shearman går inn i sitt siste kontraktsår. Ifølge Rapoport er Earl Thomas den Seattle mener det er viktigst å forlenge med. Han omtales som lagets forsvarsleder.

Hos Denver Broncos regner man med å miste Knowshon Moreno når overgangsmarkedet åpner i mars.

Decker forsvinner?
Broncos frykter også at Eric Decker vil forsvinne. Han ønsker å bli betalt som en førsteklasses receiver, mens Denver mener han hører hjemme på lønnstrinnet under.

Decker hadde 31 touchdowns denne sesongen, og var tredje best i ligaen bak Dez Bryant og Calvin Johnson, så Decker sitter med gode kort på hånden. Spørsmålet er hva floppen bringer.

Også Broncos må ta hensyn til at andre sentrale spillere går inn i det siste året av sine nåværende kontrakter. Demaryuis Thomas og Julius Thomas ønsker begge lønnsøkninger.

Viktigst for Broncos er det kanskje å beholde treneren, John Fox. Hans kontrakt skal også forhandles nå som sesongen er over. Den nåværende gjelder bare ut neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag